Η Κίνα απαγόρευσε τον online τζόγο

Χάνουν εκατομμύρια οι πλατφόρμες
28 Αυγούστου 2023 10:30
Η Κίνα απαγόρευσε τον online τζόγο

Οι κινεζικές online πλατφόρμες αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν αρκετά live streaming χαρακτηριστικά τους, όπως οι τυχερές κληρώσεις, τα οποία χρησιμοποιούνται για online τζόγο, πλήττοντας σημαντικά τα έσοδά τους. Η κίνηση είναι αποτέλεσμα της επέκτασης της απόφασης της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τον online τζόγο, η οποία τώρα επεκτείνεται στα live streams.

Παρόλο που οι πλατφόρμες λένε πως απαγορεύουν τον τζόγο, οι streamers έχουν βρει τρόπους να παρακάμψουν τις δικλείδες ασφαλείας και ο online τζόγος σε livestreams είναι μία βιομηχανία η οποία εκτιμάται στα $21 δισεκατομμύρια για το 2022.

Οι εταιρίες δεν ανέφεραν την απαγόρευση του τζόγου από την κυβέρνηση ως αφορμή για τις νέες αποφάσεις τους, αλλά ο συνιδρυτής μιας διάσημης streaming πλατφόρμας, κρατώντας την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters πως πολλές δημοφιλείς live streaming και live chat εφαρμογές διέκοψαν τις υπηρεσίες τους μετά από έρευνες της αστυνομίας.

Ο κολοσσός Tencent ανέφερε πως ρυθμίζει το streaming κομμάτι του για να επικεντρωθεί πιο πολύ στη μουσική. Οι κινεζικές αρχές είχαν προειδοποιήσει από το 2020, πως η εκροή χρημάτων από τη χώρα για το τζόγο αποτελούσε ένα κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.