"Βελτιώνω την πόλη μου" από το κινητό μου

Μια εφαρμογή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
25 Σεπτεμβρίου 2015 06:43

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης κυκλοφόρησε την εφαρμογή για smartphones “Βελτιώνω την πόλη μου”. Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS, έρχεται να συμπληρώσει τη γραμμή εξυπηρέτησης του Δημότη (15415). Από την εφαρμογή μπορείτε πλέον να αναφέρετε καθημερινά τα προβλήματα της πόλης, για παράδειγμα σπασμένους κάδους απορριμμάτων, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, αδέσποτα ζώα και άλλα, ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκονται. Άλλοι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν ποιο θεωρούν πως είναι σημαντικότερο πρόβλημα, δίνοντας προτεραιότητα στις αρχές του Δήμου για την αντιμετώπιση του, ενώ μπορούν να προσθέσουν τα δικά τους σχόλια και ιδέες.

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης, βοηθάει τα συνεργεία του Δήμου για τον εντοπισμό αλλά και την ακριβή εικόνα του προβλήματος, το σημαντικότερο όμως είναι πως μέσα από αυτή τη διαδικασία και ειδικά όταν οι πολίτες βλέπουν το πρόβλημα που ανέδειξαν να επιλύεται, γίνονται πιο ενεργά μέλη της τοπικής κοινότητας και η επίλυση των προβλημάτων γίνεται αυτόματα μια συλλογική προσπάθεια.

Χρησιμοποιήσατε την εφαρμογή; Πως σας φάνηκε; Γνωρίζετε αντίστοιχες εφαρμογές από άλλους Δήμους της Ελλάδας; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: