Η Disney επενδύει για να κάνει το VR mainstream

Πάνω από $100 εκατομμύρια συνολική επένδυση
25 Σεπτεμβρίου 2015 06:04
Η Disney επενδύει για να κάνει το VR mainstream

Η Disney μπαίνει δυναμικά στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, επενδύοντας σε start-up εταιρίες virtual reality. Στόχος της η κατασκευή μιας κάμερας που θα αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Μία εταιρία που κατασκευάζει κάμερες 360 μοιρών στην California, η Jaunt, μόλις έλαβε την επένδυση των $65 εκατομμυρίων της Walt Disney Co. και άλλων επενδυτών από Ευρώπη και Ασία. Η εταιρία ιδρύθηκε μόλις πριν δύο χρόνια και ήδη έχει συγκεντρώσει $100 εκατομμύρια σε επενδύσεις για ανάπτυξη hardware και software για virtual reality, αποτελώντας την καλύτερα χρηματοδοτούμενη εταιρία στο χώρο του κινηματογραφικού virtual reality.

Τα χρήματα θα αυξήσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρίας, καθώς και την πρόοδο σε hardware καμερών και software εργαλείων, με τελικό στόχο την καθιέρωση του virtual reality ως τον επόμενο τρόπο που παρακολουθούμε ταινίες και τηλεόραση. Από τη μία μπορεί να ακούγεται ως ανέφικτος στόχος, αλλά από την άλλη, επένδυση με οκταψήφια νούμερα από κορυφαία εταιρία media στον κόσμο δε συμβαίνει κάθε μέρα. Η αυτοκρατορία της Disney συμπεριλαμβάνει το ESPN, το ABC, την Pixar Animation Studios, την Lucas Arts και άλλα.

Η Jaunt δεν είναι η μόνη εταιρία που δέχεται επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι συνολικές επενδύσεις στο virtual reality και το augmented reality τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευθεί παγκοσμίως, ξεπερνώντας το $1 δις από το 2014.