Nvidia: Κατά 843% εκτοξεύθηκαν τα κέρδη της λόγω της “έκρηξης“ της τεχνητής νοημοσύνης

Μόλις λίγους μήνες αφότου μπήκε στην ελίτ λέσχη των “trillion dollar“ εταιριών
24 Αυγούστου 2023 18:16
Nvidia: Κατά 843% εκτοξεύθηκαν τα κέρδη της λόγω της “έκρηξης“ της τεχνητής νοημοσύνης

Ζαλίζουν τα νούμερα που ανακοίνωσε η Nvidia για το δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο (Q2 2024), καθώς σε όλους τους τομείς ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των επενδυτών της και όλα αυτά, φυσικά χάρη στην ραγδαία άνοδο της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης

Άλλωστε η Nvidia έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή ΑΙ chips, με την ζήτηση για τα generative AI chips της να αγγίζει ταβάνι και τώρα απλώς θερίζει ότι έσπειρε με αποτέλεσμα να ανακοινώσει καθαρά κέρδη της τάξης των $6.1 δισεκατομμυρίων, από τα συνολικά έσοδα που ανήλθαν στα $13.5 δισεκατομμύρια, για την περίοδο μέχρι τον περασμένο Μάιο. Με άλλα λόγια τα καθαρά της κέρδη εκτοξεύθηκαν κατά 843% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο και αυτό λέει πολλά για το πόσο επιτυχημένη είναι η στρατηγική του CEO και συνιδρυτή της, Jensen Huang. 

Με αυτή την στρατηγική κατάφερε να αφήσει πίσω της τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπιζε στα έσοδα από το καθαρό PC hardware για το οποίο έγινε ευρέως γνωστή, δηλαδή τις κάρτες γραφικών της, μιας και η βιομηχανία του PC συνεχώς συρρικνώνεται σε αγοραστικό μέγεθος τόσο σε desktop όσο και στα laptops. 

Επίσης τα έσοδα από το gaming ήταν επίσης ανεβασμένα ακόμη και από την περίοδο της πανδημίας, κατά 22% σε σχέση με πέρυσι, με το ποσό να ανέρχεται στα $2.48 δισεκατομμύρια. 

Με αυτά και με αυτά, η Nvidia ελπίζει σε μεγαλύτερη κερδοφορία για το επόμενο τρίμηνο και αναμένει να ανεβούν τα ακαθάριστα έσοδα στα $16 δισεκατομμύρια, πάλι λόγω της άνθισης της AI. Ήδη η Nvidia έχει ανακοινώσει ότι θα λανσάρει το επόμενης γενιάς της AI chip, το GH200 στα μέσα του 2024, χωρίς ωστόσο να έχει πει κάτι για την τιμή του. 

Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι της αντίπαλοι όπως οι Intel και AMD δεν έχουν καταφέρει να πείσουν και να προσφέρουν μια αρκετά ανταγωνιστική λύση στα AI Chips της Nvidia.