Έρχεται το χρονολογικό feed στα Reels και Stories των Instagram και Facebook

Η Meta υποκύπτει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία “Digital Services Act“
22 Αυγούστου 2023 14:38
Έρχεται το χρονολογικό feed στα Reels και Stories των Instagram και Facebook

Η Meta αποφάσισε να συμμορφωθεί με την νομοθεσία Digital Services Act (DSA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους χρήστες που δε θέλουν να βλέπουν το περιεχόμενο βάσει του τι θέλει να εμφανίζει πρώτα ο αλγόριθμος του τεχνολογικού κολοσσού. 

Στην ανακοίνωση της Meta αναφέρεται ότι οι Ευρωπαίοι χρήστες των Instagram και Facebook θα βλέπουν τα Reels, Stories και το Search με χρονολογική σειρά (chronological feed). Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, οι χρήστες στα Instagram και Facebook θα μπορούν να παρακολουθούν Stories και Reels "μόνο από άτομα που ακολουθούν, ταξινομημένα με χρονολογική σειρά από τα νεότερα προς τα παλαιότερα posts.

Ακόμη τα αποτελέσματα αναζήτησης στις χώρες της Ε.Ε. δε θα εμφανίζονται εξατομικευμένα βάσει της προηγούμενης δραστηριότητάς τους και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να έρθει από τα τέλη Αυγούστου, επομένως σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα μιας και θα έχουν εμφανιστεί οι αλλαγές στο feed των Reels και Stories και στους Έλληνες χρήστες. 

Το Digital Services Act είχε ανακοινωθεί από την Κομισιόν τον περασμένο Απρίλιο και η Meta ισχυρίζεται ότι κινητοποιήσει πάνω από 1.000 εργαζομένους τους ώστε να "αναπτύξουν λύσεις που θα εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του DSA." Ο Clegg ανέφερε ότι η Meta κυκλοφόρησε μια διευρυμένη βιβλιοθήκη διαφημίσεων για να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαφημίσεις που εκτελούνται στις πλατφόρμες της. 

Η Meta δήλωσε ακόμη ότι "χαιρετίζει τις αρχές της διαφάνειας, της υπευθυνότητας και της ενδυνάμωσης των χρηστών που βρίσκονται στο επίκεντρο της οδηγίας DSA", προσθέτοντας ότι "από καιρό υποστηρίζει ένα εναρμονισμένο ρυθμιστικό καθεστώς".