Η Huawei κατέκτησε την πρώτη θέση στα αναδιπλούμενα στην Κίνα

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023
22 Αυγούστου 2023 10:56
Η Huawei κατέκτησε την πρώτη θέση στα αναδιπλούμενα στην Κίνα

Η Huawei κατέκτησε την κορυφή στον τομέα των αναδιπλούμενων τηλεφώνων στην Κίνα, πουλώντας τα περισσότερα τηλέφωνα τέτοιου είδους και κατέχοντας μάλιστα το 50% της αγοράς στο πρώτο μισό του έτους. Και όλα αυτά, παρά την έλλειψη 5G στα τηλέφωνά της λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Ο ανταγωνισμός στην Κίνα δεν είναι αμελητέος. Πέρα από τις κινεζικές εταιρίες vivo, Honor, Oppo και Xiaomi που επίσης προσφέρουν αναδιπλούμενα τηλέφωνα, έχει να ανταγωνιστεί και τον κολοσσό Samsung.

Η Κίνα έχει σημειώσει μία εντυπωσιακή άνοδο στην υιοθέτηση των αναδιπλούμενων τηλεφώνων, της τάξης του 72% σε σχέση με πέρυσι. Το αστέρι της Huawei είναι το Mate X3, το οποίο κατέκτησε τον τίτλο του αναδιπλούμενου τηλεφώνου με τις καλύτερες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η δημοφιλία της συσκευής, η οποία υποστηρίζει μόνο 4G, έχει παραμένει χωρίς απάντηση από τον ανταγωνισμό από τότε που κυκλοφόρησε στην κινεζική αγορά το Μάρτιο. Συνεχίζει να έχει υψηλή ζήτηση και εντοπίζονται ακόμα και προβλήματα διαθεσιμότητας μετά από τέσσερις μήνες στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταναλωτές δείχνουν μία προτίμηση στα τηλέφωνα που αναδιπλώνονται οριζόντια, αφού καλύπτουν το 55% της συνολικής αγοράς αναδιπλούμενων.