Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Adobe

Σε ηλικία 82 ετών
21 Αυγούστου 2023 09:35
Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Adobe

Ο συνιδρυτής της Adobe, της εταιρίας που μας έδωσε το Photoshop και πολλά ακόμα προγράμματα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε. Ο Dr. John Warnock αφήνει πίσω τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του.

Ο Warnock ίδρυσε την εταιρία που έμελλε να φέρει την επανάσταση στο software, μαζί με το συνέταιρό του ο οποίος έχει επίσης φύγει από τη ζωή, Dr. Charles Geschke, το 1982. Δύο χρόνια αργότερα, η εταιρία κυκλοφόρησε το πρώτο της πρόγραμμα, το Adobe PostScript. Ο Warnock ήταν ο CEO της Adobe μέχρι το 2000 και έπειτα εκτελούσε τα καθήκοντά του από τη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας μέχρι το 2017.

Ο Warnock ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες της γενιάς μας, με σημαντική συμβολή στο πώς επικοινωνούμε με λέξεις, εικόνες και video. Οι αλληλεπιδράσεις μου με τον John τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν το αποκορύφωμα της επαγγελματικής μου καριέρας. – Shantanu Narayen, CEO Adobe

Η Adobe μπορεί να είναι πιο γνωστή για το Photoshop και το Acrobat, αλλά η εταιρία είχε μία μεγάλη ποικιλία διεθνώς αναγνωρισμένων εφαρμογών σε πολλαπλές βιομηχανίες, θέτοντας στάνταρ για graphic design, φωτογραφία, video editing, καταγραφή ήχου και πολλά ακόμα.

Tags: