Αυτό το κολπάκι των Windows είναι πανεύκολο και θα σας λύσει τα χέρια

Και το ξέρουν ελάχιστοι
16 Αυγούστου 2023 19:19
Αυτό το κολπάκι των Windows είναι πανεύκολο και θα σας λύσει τα χέρια

Μια από τις πιο εκνευριστικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος στα Windows είναι κάποιο πρόγραμμα να σταματήσει να ανταποκρίνεται και έτσι να πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία του μέσα από τη διαχείριση εργασιών. Η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη αν η λίστα στη διαχείριση εργασιών αλλάζει συνεχώς, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος. Τελικά, υπάρχει ένα τρόπος όλη αυτή η διαδικασία να γίνει ελαφρώς πιο εύκολη, ένα «κολπάκι» που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ποιο είναι αυτό; Όσο κρατάς πατημένο το CTRL στο πληκτρολόγιο, η λίστα σταματά να κινείται! Ναι, είναι τόσο απλό.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε αρκεί να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών και να ταξινομήσετε τα προγράμματα κατά CPU πόρους. Τα ονόματα στη λίστα θα ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς…μέχρι να πατήσετε το CTRL! Το tip δουλεύει και στα Windows 10 και στα Windows 11, μέχρι και σε ακόμη παλιότερες εκδόσεις των Windows, αλλά παρόλα αυτά ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Για την ιστορία, η πολύ χρήσιμη συμβουλή ήρθε στην επιφάνεια από την Jen Gentleman, μια μηχανικό που εργάζεται στην engineering ομάδα των Windows, η οποία συνηθίζει να μοιράζεται τέτοια χρήσιμα κόλπα μέσα από τον λογαριασμό της στο X. Η δημοσίευσή της ακολουθεί παρακάτω.