Apple Watch X: Έρχεται ριζική ανανέωση για το smartwatch

Πρώτες πληροφορίες
14 Αυγούστου 2023 16:18
Apple Watch X: Έρχεται ριζική ανανέωση για το smartwatch

Ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος αμέτρητες φορές στο παρελθόν έχει αποκαλύψει έγκυρες πληροφορίες για τα σχέδια της Apple, έκανε τώρα γνωστό πως ο αμερικανικός κολοσσός σκοπεύει να ανανεώσει ριζικά το smartwatch του.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ρεπόρτερ ανέφερε πως το λεγόμενο 'Apple Watch X', το οποίο θα είναι ριζικά αλλαγμένο, θα έρθει στην αγορά με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από το πρώτο Apple Watch. Σε περίπτωση που δε θυμάστε, η πρώτη γενιά είχε αποκαλυφθεί το 2014 και κυκλοφόρησε το 2015.

Για την ώρα ο Gurman δεν έχει σίγουρες πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει η συσκευή, αλλά εικάζει πως μπορούμε αντίστοιχα να περιμένουμε το ντεμπούτο της κάποια στιγμή μεταξύ του 2024 και του 2025. Όσον αφορά τις προδιαγραφές, η Apple σκοπεύει να κάνει λεπτότερο το σώμα του Apple Watch X, ενώ εργάζεται και σε διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης των λουριών με τη συσκευή. Ο τωρινός μηχανισμός του Apple Watch παραμένει ίδιος από την παρουσίαση της συσκευής, κάτι που φυσικά επιτρέπει στα λουριά να είναι συμβατά σε όλες τις διαφορετικές γενιές του Apple Watch.

Άτομα που συμμετέχουν στην ανάπτυξη των νέων μοντέλων, αποκάλυψαν όμως στον Gurman ότι το υπάρχον σύστημα για τα λουράκια καταλαμβάνει αρκετό χώρο που θα μπορούσε εναλλακτικά να αξιοποιηθεί καλύτερα για μεγαλύτερες μπαταρίες ή άλλα εσωτερικά εξαρτήματα και αισθητήρες. Ως εκ τούτου, η Apple εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο ενός μαγνητικού συστήματος στερέωσης, αλλά προς το παρόν δεν είναι σαφές αν αυτό θα είναι έτοιμο ή αρκετά καλό για να αξιοποιηθεί στο Apple Watch X.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν υπήρχαν πολλές φήμες πως η Apple ετοιμάζεται να υιοθετήσει την microLED τεχνολογία για τις οθόνες των συσκευών της. Πιθανώς, το ντεμπούτο του Apple Watch X θα μπορούσε να συμπέσει με την εισαγωγή αυτή της νέας τεχνολογίας οθόνης. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα το Apple Watch X να έχει πολύ καλύτερα χρώματα και καλύτερη ευκρίνεια σε σχέση με τα τωρινά μοντέλα.

Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο αυτό το νέο μοντέλο να είναι επίσης το πρώτο Apple Watch που θα διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης.