Το επόμενο A10 chipset της Apple θα αποτελείται από CPU 6 πυρήνων;

Στροφή στη χρήση πολλών πυρήνων
23 Σεπτεμβρίου 2015 19:41
Το επόμενο A10 chipset της Apple θα αποτελείται από CPU 6 πυρήνων;

Τα φετινά iPhone 6S και iPhone 6S Plus είναι εξοπλισμένα με το νέο chip Apple A9, το οποίο τα παρέχει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Το Apple A9 chip δεν έχει κλείσει ακόμη μήνα από τη παρουσίασή του και ήδη άρχισαν κάποιες φήμες να μιλούν για το διάδοχό του. Σύμφωνα με μια πηγή από την Κίνα, το Apple A10 chip θα κάνει την εμφάνισή του το 2016 και θα είναι μια αρκετά ιδιαίτερη υλοποίηση από την Apple.

Αυτό πηγάζει από το γεγονός, ότι η εταιρία από το Cupertino δίνει για πρώτη φορά αρκετή βαρύτητα στο multithreading από τότε που ξεκίνησε να σχεδιάζει τα δικά της chipset. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για την εταιρία, με το επερχόμενο Apple A10 chip να αναμένεται με CPU 6 πυρήνων.

Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι, ότι η Apple έχει φτάσει μέχρι τους 3 πυρήνες στα chipset της. Αυτός είναι ο λόγος που σε μετρήσεις benchmarks υπολείπεται στο multi-core τομέα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Το Apple A10 πρόκειται να κατασκευαστεί είτε στα 14nm FinFet είτε στα 10nm παραγωγικής διαδικασίας, με πιθανότερους κατασκευαστές τη Samsung, τη TSMC, αλλά και την Intel.

Τέλος, να πούμε ότι η πληροφορία αυτή έρχεται από τη ίδια πηγή που αποκάλυψε στοιχεία για το Apple A9 που είδαμε στο event της Apple, τα οποία επαληθεύτηκαν, οπότε και να έχει κάποια σημασία. Από την άλλη βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ξέρουμε λεπτομέρειες για το επερχόμενο chipset της Apple, καθώς πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή.