LG G5 με Snapdragon 820 και κάμερα 20MP από τη Sony;

Συνεχίζει δυναμικά η LG
23 Σεπτεμβρίου 2015 18:20
LG G5 με Snapdragon 820 και κάμερα 20MP από τη Sony;

Πριν την επίσημη παρουσίαση του LG G4, είχε δημιουργηθεί από την LG ένα δυνατό hype γύρω από την έλευση της νέας της ναυαρχίδας για ευνόητους λόγους. Το G4 έχει λιγότερο από 6 μήνες από τότε που παρουσιάστηκε στο κοινό και ήδη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες φήμες για το επερχόμενο μοντέλο της εταιρίας, το LG G5.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η LG αναγκάστηκε να εφοδιάσει τη ναυαρχίδα της με τον Snapdragon 808, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες άλλων εταιριών που διάλεξαν τον Snapdragon 810. Η επιλογή αυτή, οφείλεται στο ότι ο Snapdragon 810 εξακολουθούσε να παρουσιάζει θέματα υπερθέρμανσης.

Ωστόσο από μια πρόσφατη πηγή μαθαίνουμε, ότι η LG έχει δρομολογήσει τη παρουσίαση του διαδόχου του G4, του LG G5 για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Επίσης μάθαμε ότι η νέα συσκευή θα φοράει το νέο SoC της Qualcomm, Snapdragon 820 και ότι θα φέρει οπίσθια κάμερα των 20MP με μέγεθος αισθητήρα 1/2-inch κατασκευής Sony. Περιττό ν’ αναφέρουμε ότι μόνο ο αριθμός των pixels δεν εγγυάται υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και πιθανόν η LG να κάνει χρήση των προηγμένων τεχνολογιών της, όπως οπτική σταθεροποίηση εικόνας και laser auto focus. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι η LG δε θα εφοδιάσει το G5 με αισθητήρες μαζικής παραγωγής της Sony, αλλά με έναν ειδικά κατασκευασμένο για την εταιρία της Νοτίου Κορέας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η πληροφορία αυτή διέρρευσε από αξιόπιστη πηγή, αφού νωρίτερα μέσα στο έτος είχε διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με το Apple A9 SoC, οι οποίες και επαληθεύτηκαν.