Το spam στα YouTube Shorts έχει ξεφύγει και η εταιρία παίρνει μέτρα

Τέλος τα links
11 Αυγούστου 2023 09:04
Το spam στα YouTube Shorts έχει ξεφύγει και η εταιρία παίρνει μέτρα

Τα Shorts του YouTube υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια και πλήττονται από ένα σοβαρό πρόβλημα spam. Το YouTube το γνωρίζει αυτό και τώρα ανακοίνωσε νέα μέτρα για να το καταπολεμήσει, τα οποία θα ισχύσουν από τις 31 Αυγούστου.

Το κυριότερο μέτρο είναι η απόσυρση των links στην περιγραφή των Shorts, στα σχόλια και στο κάθετο live feed. Αφαιρεί επίσης τη δυνατότητα να κάνει κάποιος κλικ στα εικονίδια social media στο desktop.

Επειδή οι καταχρηστικές τακτικές εξελίσσονται γρήγορα, πρέπει να πάρουμε προληπτικά μέτρα για να κάνουμε δυσκολότερο για τους απατεώνες και τους spammers να παραπληροφορούν ή να εξαπατούν χρήστες μέσω links.

Ταυτόχρονα, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να προσθέσουν νέα links δίπλα στο κουμπί συνδρομής, οδηγώντας τους χρήστες στα social media τους ή στο εμπόρευμά τους.

Πέρα από τα links, το YouTube θα μειώσει τον αριθμό των λογαριασμών που παριστάνουν άλλους, βελτιώνοντας τις στρατηγικές που χρησιμοποιεί για να εντοπίζει τέτοιους λογαριασμούς, τους οποίους θα αφαιρεί. Το YouTube φαίνεται πως σημειώνει πρόοδο σε αυτόν τον τομέα, αφού αφαίρεσε 35% περισσότερους ψεύτικους λογαριασμούς στο πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Πιο αυστηρό θα γίνει και το πεδίο των σχολίων, με καλύτερο εντοπισμό απρεπών σχολίων ή spam, με δυνατότητα ελέγχου από τους δημιουργούς περιεχομένου.