Δείτε τα πρώτα benchmarks του iPhone 6S

Χτυπάει στα “ίσα” τον ανταγωνισμό
22 Σεπτεμβρίου 2015 17:28
Δείτε τα πρώτα benchmarks του iPhone 6S

Τα νέα iPhone 6S και iPhone 6S Plus θα είναι διαθέσιμα για το κοινό στις 25 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει την Apple και κάποιους συνεργάτες της στην αποστολή κάποιων τεμαχίων νωρίτερα.

Ένας πελάτης της γνωστής αμερικανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών AT&T, βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να παραλάβει το rose gold iPhone 6S. Έτσι, μοιράστηκε κάποιες φωτογραφίες από τη συσκευή και το κουτί, ώστε να μας δείξει ότι δεν πρόκειται για κάτι ψεύτικο, αλλά και να το συγκρίνει με άλλες συσκευές.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου, το Apple A9 chip του iPhone 6S, είναι όπως θα περίμενε κανείς πολύ γρηγορότερο από τον προκάτοχό του.

Η εφαρμογή που χρησιμοποίησε ήταν το γνωστό Geekbench, με το iPhone 6S να καταφέρνει να αγγίξει το εξωφρενικό νούμερο των 2.292 βαθμών στο single-score και των 4.293 βαθμών στο multi-score. Σε μια δεύτερη δοκιμή, είδαμε τη συσκευή να πετυχαίνει ακόμη υψηλότερη βαθμολογία στο single-score, με αυτή ν’ αγγίζει τους 2.413 βαθμούς. Να επισημάνουμε, ότι μέχρι πρότινος, τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε single-score, την είχε πετύχει το iPad mini Retina με το Apple A7 chip, με 1.384 βαθμούς.

Από την άλλη, αν αναρωτιέστε πως τα πάει το iPhone 6S σε σύγκριση με τις Android ναυαρχίδες, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα.

Εδώ φαίνεται, πως το προϊόν της Apple χάνει στο multi-score, αλλά κερδίζει στο single-score. Αυτό οφείλεται στο ότι τα SoC της Apple είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη χρήση λίγων και βελτιστοποιημένων πυρήνων, σε αντίθεση με τις Android συσκευές που ολοένα και αυξάνουν τον αριθμό των πυρήνων στα SoC τους.

Τέλος, όπως βλέπετε η βαθμολογία για το Samsung Galaxy S6 στο multi-score ανέρχεται στους 5.188 βαθμούς και μόνο 1.495 για το single-score. Ακόμα και έτσι όμως, είναι ότι πιο κοντά υπάρχει στη single-score βαθμολογία του iPhone 6S.