Η κινεζική Transsion μπήκε στο TOP 5 των κατασκευαστών τηλεφώνων

Από το πουθενά
29 Ιουλίου 2023 10:23
Η κινεζική Transsion μπήκε στο TOP 5 των κατασκευαστών τηλεφώνων

Η Canalys ανακοίνωσε τα νεότερα νούμερα στον τομέα των smartphones, αποκαλύπτοντας μία έκπληξη. Αρχικά να αναφέρουμε πως τα νούμερα δείχνουν μία συνολική πτώση 10% στην αγορά των smartphones σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Samsung ήταν και πάλι στην κορυφή κατέχοντας το 21% της αγοράς, με την Apple να ακολουθεί με 17% και τρίτη την Xiaomi στο 13%. Η Oppo είναι στην τέταρτη θέση με 10%.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι η άγνωστη – τουλάχιστον στην Ευρώπη – μέχρι σήμερα κινεζική εταιρία Transsion η οποία μπήκε στην πεντάδα των κατασκευαστών με 9%. Η Transsion Holdings έχει υπό την σκέπη της εταιρίες όπως η Infinix, η Tecno και η iTel, ενώ δραστηριοποιείται κυρίως στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική. Μάλιστα, είναι το μόνο brand από τα πέντε που σημείωσε ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 22%.

Η Transsion κατάφερε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των low-end συσκευών στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, όπου το ξένο συνάλλαγμα σταθεροποιείται και υποστηρίζει την εμπιστοσύνη των συνεταίρων. Επιπλέον, η επέκτασή της στη Λατινική Αμερική τα τελευταία τρίμηνα επέτρεψε στην Transsion να συλλάβει τη ζήτηση των low-end συσκευών σε μερικές αγορές οι οποίες είναι ακόμα ουδέτερες. – Amber Liu, αναλυτής Canalys

Η Canalys προβλέπει μία περαιτέρω πτώση στη ζήτηση των smartphones για το δεύτερο μισό του 2023, βλέποντας επικράτηση των κατασκευαστών που μπορούν να ισορροπήσουν τις μακροπρόθεσμες δομικές αλλαγές της αγοράς.