Το iPhone 16 Pro Max θα έχει μία “Super Telephoto“ κάμερα

Έρχεται η περισκοπική τεχνολογία στα iPhone
19 Ιουλίου 2023 10:04
Το iPhone 16 Pro Max θα έχει μία “Super Telephoto“ κάμερα

Το iPhone 16 Pro Max μπορεί να αναμένεται το Σεπτέμβριο του 2024, ωστόσο η ανάπτυξή του έχει ήδη ξεκινήσει από την Apple, δίνοντας χώρο στις φήμες. Η πρώτη που κυκλοφορεί για τη μεθεπόμενη συσκευή της Apple αφορά το σύστημα καμερών και οι πληροφορίες έρχονται από το συνήθως αξιόπιστο κινεζικό μέσο, Digital Chat Station.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει μία “Super Telephoto” περισκοπική κάμερα για zoom. Ο χαρακτηρισμός αυτός αφορά συνήθως κάμερες με εστιακό μήκος άνω των 300mm και αν λάβουμε υπόψη πως το iPhone 14 Pro Max διαθέτει zoom 77mm, μπορούμε να μιλάμε για ένα θαύμα μηχανικής σε μία λεπτή συσκευή όπως ένα τηλέφωνο.

Η Apple αναμένεται να ενσωματώσει έναν περισκοπικό φακό στο φετινό iPhone 15 Pro Max, αλλά μόνο αυτός του iPhone 16 Pro Max θα χαρακτηρίζεται “Super Telephoto”, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως θα έχει ακόμα πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία από το φετινό μοντέλο. Οι Super Telephoto φακοί χρησιμοποιούνται συνήθως στα σπορ και στη φωτογράφιση άγριας ζωής, ενώ προσφέρουν και ενδιαφέροντα πορτραίτα όταν ο φωτογράφος είναι αρκετά μακριά από το θέμα του.

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται επίσης πως η κύρια κάμερα του iPhone 16 Pro Max θα έχει έναν αισθητήρα 12% μεγαλύτερο από το iPhone 14 Pro Max, δηλαδή μεγέθους 1/1.14”.