xAI: Η τεχνητή νοημοσύνη του Elon Musk θα εξερευνήσει το σύμπαν

Θα εφαρμοστεί επίσης στο Twitter και στην Tesla
16 Ιουλίου 2023 12:05
xAI: Η τεχνητή νοημοσύνη του Elon Musk θα εξερευνήσει το σύμπαν

Ο Elon Musk αποκάλυψε πως ο σκοπός της νέας εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης xAI, θα είναι να “καταλάβει το σύμπαν”. Μέσα από μία 90λεπτη κουβέντα στα Twitter Spaces, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συζήτησε το όραμα που έχει για τη νέα του εταιρία την οποία σύστησε, αφού κατηγόρησε εταιρίες όπως την OpenAI και την Google, πως αναπτύσσουν την τεχνολογία χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ανθρώπους.

Η xAI λοιπόν θα έχει στόχο να δημιουργήσει μία “καλή γενική τεχνητή νοημοσύνη” ως μία εναλλακτική σε αυτές των Microsoft, Google και OpenAI. Ο Musk τόνισε πως η xAI θα εργαστεί στενά με τις άλλες εταιρίες του, όπως το Twitter και η Tesla. Η xAI θα χρησιμοποιήσει δημόσια tweets για να εκπαιδεύσει τα AI μοντέλα, ενώ θα συνεργαστεί και με την Tesla πάνω στο AI λογισμικό για τα οχήματα.

Η xAI διαθέτει ήδη στο website της links για θέσεις εργασίας μηχανικών και έμπειρων ερευνητών, οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στο όραμα της εταιρίας για “την κατανόηση της πραγματικής φύσης του σύμπαντος”.

Ο Elon Musk σημείωσε επίσης πως αναμένει να επιτευχθεί μία πλήρως λειτουργική γενική τεχνητή νοημοσύνη (AGI) μέχρι το 2029. Η xAI θα εξερευνήσει τα “μαθηματικά της βαθιάς εκμάθησης” της AI και θα “αναπτύξει τη θεωρία των πάντων για μεγάλα νευρωνικά δίκτυα, πηγαίνοντας την AI στο επόμενο επίπεδο”.