Το ChatGPT σημείωσε την πρώτη πτώση χρηστών

Σχεδόν 10%
10 Ιουλίου 2023 09:09
Το ChatGPT σημείωσε την πρώτη πτώση χρηστών

Το ChatGPT από τη στιγμή που δόθηκε στην κυκλοφορία, γνώρισε μία εκρηκτική άνοδο χρηστών, τώρα όμως φαίνεται πως πατάει φρένο. Σύμφωνα με δεδομένα της Similarweb, τον Ιούνιο η κίνηση mobile και desktop στο site του ChatGPT σημείωσε πτώση 9.7% παγκοσμίως. Επιπλέον, η εφαρμογή του ChatGPT στο iOS σημείωσε πτώση στα downloads τον Ιούνιο μετά την αποκορύφωση στις αρχές του μήνα.

Η πτώση στο ενδιαφέρον για το ChatGPT φαίνεται πως συμφωνεί με μία γενικότερη πτώση στον τομέα των AI βοηθών. Τα νούμερα δείχνουν πως λιγότερα άτομα επισκέπτονται τα Microsoft Bing, Google Bard και Character.AI τους τελευταίους μήνες. Η Bing AI είδε αύξηση χρηστών μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου όταν κυκλοφόρησε το public preview, αλλά από τότε σημειώνει σταθερή πτώση.

Το ChatGPT σημείωσε επίσης πτώση στο χρόνο που αλληλεπιδρούν μαζί του οι χρήστες, που άγγιξε το 8.5%. Ένας λόγος που αποδίδεται αυτή η πτώση είναι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Με τους περισσότερους μαθητές και φοιτητές σε διακοπές, δεν υπάρχουν πολλοί ενήλικες που χρησιμοποιούν το ChatGPT για τις εργασίες τους.

Ένας ακόμα λόγος μπορεί να είναι η απαγόρευση του ChatGPT από πολλές εταιρίες οι οποίες δε θέλουν να χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους το ChatGPT, υπό το φόβο διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών.