Το Instagram φέρνει μια νέα λειτουργία στα iPhone με iOS 16

Βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο
08 Ιουλίου 2023 19:50
Το Instagram φέρνει μια νέα λειτουργία στα iPhone με iOS 16

Η Apple έφερε πριν μερικούς μήνες ένα νέο χαρακτηριστικό με το iOS 16 των iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ζωντανά από την οθόνη κλειδώματος διάφορες λεπτομέρειες από τις εφαρμογές τους. Ο λόγος γίνεται για το Live Activities (Ζωντανές Δραστηριότητες), το οποίο όπως όλα δείχνουν θα καταφθάσει και για την εφαρμογή του Instagram.

Όπως αναφέρει τώρα το 9to5Mac, διάφοροι χρήστες διαπίστωσαν ότι τα Live Activities θα γίνουν διαθέσιμα και στην εφαρμογή της Meta. Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης με την ονομασία Fernando Moretto αναφέρει ότι εάν κάποιος ανεβάσει ένα βίντεο story ή reel στο Instagram και κλειδώσει το κινητό του, θα δει στην οθόνη κλειδώματος το ποσοστό του upload του βίντεο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να βεβαιωθούν ότι το βίντεο που επέλεξαν να ανεβάσουν θα ανέβει κανονικά, χωρίς να χρειαστεί να ελέγξουν την εφαρμογή. Αυτό λειτουργεί και στην οθόνη κλειδώματος, αλλά και στο Dynamic Island των iPhone 14 Pro.

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε πολύ μικρό αριθμό χρηστών σε αυτό το σημείο και ίσως αργήσει να έρθει σε όλους τους χρήστες. Επιπροσθέτως, η Meta δεν έχει ανακοινώσει καν αυτή τη νέα λειτουργία γιατί φαίνεται ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, το Instagram να δείχνει και περισσότερες πληροφορίες -πέρα από το ποσοστό του upload- όταν αυτή η νέα λειτουργία κυκλοφορήσει κανονικά.

Δείτε φωτογραφία από το 9to5Mac:

Τι είναι το Live Activities ή στα ελληνικά Ζωντανές Δραστηριότητες;

Τα Live Activities διευκολύνουν την εμφάνιση των πληροφοριών από διάφορες εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και εμφανίζονται στο Lock Screen (οθόνη κλειδώματος) του iPhone σας.

Ποια iPhone υποστηρίζουν τα Live Activities;

Η νέα λειτουργία έγινε διαθέσιμη με το iOS 16 και έτσι, όλα τα iPhone που υποστηρίζουν αυτό το λογισμικό της Apple έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και τις ζωντανές δραστηριότητες.

Τα Live Activities φαίνονται στην οθόνη κλειδώματος των τηλεφώνων, ενώ εάν έχετε iPhone 14 Pro ή iPhone 14 Pro Max, η λειτουργία αυτή είναι ακόμη πιο «έξυπνη», μιας και υπάρχει μέσα στο Dynamic Island.

Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.