AMD AGESA 1.0.9.0: Έρχεται το νέο BIOS update για τους Ryzen επεξεργαστές

Φέρνοντας υποστήριξη για τους Ryzen 7000G APUs
07 Ιουλίου 2023 21:19
AMD AGESA 1.0.9.0: Έρχεται το νέο BIOS update για τους Ryzen επεξεργαστές

Όπως αποκάλυψε ο έμπιστος leaker με παρατσούκλι chi11eddog στο Twitter, σύντομα η AMD θα κυκλοφορήσει μια σημαντική αναβάθμιση για τα συστήματα με AM5 μητρικές.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ολοκαίνουργιο AGESA 1.0.9.0 Firmware αναμένεται να καταφθάσει μέσα στον Αύγουστο. Έτσι, οι διάφοροι συνεργάτες της AMD που κατασκευάζουν μητρικές κάρτες το έχουν παραλάβει ήδη για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη και τη δοκιμή των αντίστοιχων BIOS για τα προϊόντα τους.

Η νέα αυτή έκδοση του firmware των Ryzen επεξεργαστών πρόκειται να αντικαταστήσει εντελώς το AGESA 1.0.7.0, το οποίο είχε διάφορα προβλήματα, ειδικότερα με την υποστήριξη και τη συμβατότητα των μνημών. Το AGESA 1.0.9.0 αναμένεται να έχει διάφορες σημαντικές βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων και καλύτερη διαχείριση για τις τάσεις του SoC. Βέβαια, η πιο σημαντική νέα προσθήκη θα είναι η υποστήριξη για τους ολοκαίνουργιους Ryzen 7000G "Phoenix" APUs.

Οι μητρικές που θα λάβουν το BIOS update αναμένεται να υποστηρίζουν κανονικά τους νέους APUs της εταιρίας. Οι Ryzen 7000G εκτιμάται ότι θα αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα για τους PC Builders, προσφέροντας περισσότερες επιλογές, ειδικά για μικρότερες ή πιο προσιτές συνθέσεις. Οι εν λόγω APUs θα είναι εξαιρετικά ισχυροί, αφού θα έχουν CPU πυρήνες της Zen 4 γενιάς, αλλά και γραφικά της πανίσχυρης RDNA 3 αρχιτεκτονικής.

Για την ώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο αποδοτικοί θα είναι βέβαια στην πράξη, αλλά υπάρχουν πολλές φήμες που θέλουν να είναι συγκρίσιμοι ακόμη και με αρκετά ισχυρές αυτόνομες κάρτες γραφικών.

Tags: