Φοβάστε τις ακρίδες; Ίσως αλλάξετε γνώμη μετά από αυτές τις φωτογραφίες

Οι άνθρωποι έχουν 1 τοις εκατό πιθανότητα για να αντικρίσουν μία ροζ ακρίδα
04 Ιουλίου 2023 11:11
Φοβάστε τις ακρίδες; Ίσως αλλάξετε γνώμη μετά από αυτές τις φωτογραφίες

Ένας 65χρονος έμεινε έκπληκτος πριν από μερικές ημέρες, αφού εντόπισε μία πολύ σπάνια ροζ ακρίδα να βρίσκεται στον κήπο του. Ο Gary Phillips κλάδευε στο σπίτι του στο Llandegfan του Anglesey και είπε ότι σοκαρίστηκε όταν είδε αυτό το έντομο, το οποίο δε γνωρίζετε αρχικά τι ήταν.

Δεν είχα ακούσει ότι υπάρχουν ροζ ακρίδες. Έπρεπε να εστιάσω για να καταλάβω τι βλέπω και συνειδητοποίησα ότι ήταν μια ροζ ακρίδα” δήλωσε λίγες ώρες μετά. Μάλιστα, πολλοί ειδικοί λένε ότι οι ροζ ακρίδες είναι τόσο σπάνιες που οι άνθρωποι έχουν μόλις 1 τοις εκατό πιθανότητα στη ζωή τους για να δουν μία. Ο Phillips δήλωσε ότι για να βγουν οι παραπάνω φωτογραφίες δεν ήταν εύκολο εγχείρημα.

Ο 65χρονος πήρε αμέσως το smartphone του και τράβηξε μερικές φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Το είδος της πράσινης ακρίδας είναι κοινό σε όλους, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που συνδυάζονται και με καφέ αποχρώσεις. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύεται μέχρι και σήμερα ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που η γενετική μετάλλαξη κάνει μερικές ακρίδες ροζ.

Οι ροζ ακρίδες είναι επίσης πάρα πολύ σπάνιες, καθώς το έντονο ροζ χρώμα τους τις κάνει να μην μπορούν να κρυφτούν από τα αρπακτικά και δεν επιβιώνουν για πολύ. Ο Paul Hetherington, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Buglife, είπε ότι το χρώμα της ροζ ακρίδας προκαλείται από ένα υπολειπόμενο γονίδιο που μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά.

Φυσικά, οι φωτογραφίες του Gary Phillips κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και πολλοί έχουν εντυπωσιαστεί από αυτές τις ροζ ακρίδες.

Tags: