Τα γυαλιά με ΑΙ θα δώσουν “υπερδυνάμεις“ στους ανθρώπους λέει ειδικός στην τεχνολογία

Θα μπορούν να εντοπίζουν εάν κάποιος λέει ψέματα
04 Ιουλίου 2023 08:16
Τα γυαλιά με ΑΙ θα δώσουν “υπερδυνάμεις“ στους ανθρώπους λέει ειδικός στην τεχνολογία

Ένας ειδικός στην τεχνολογία ισχυρίζεται ότι γυαλιά που ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρουν κάποια στιγμή στους ανθρώπους "υπερδυνάμεις" και ικανότητες να βλέπουν εάν άλλοι άνθρωποι λένε ψέματα.

Ναι, μπορεί να σας ακούγεται σαν σενάριο από επεισόδιο του Black Mirror, αλλά αυτό πιστεύει ο Devin Liddell, Principal Futurist στο Teague, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο θα μπορεί να συμβεί με τον τρόπο που εξελίσσεται η τεχνολογία.

Ο Liddell μίλησε στο dailymail και είπε μεταξύ άλλων ότι τα συστήματα που ενσωματώνονται στα γυαλιά όρασης θα μπορούν να εντοπίζουν στο μέλλον αποχρώσεις και συναισθηματικές ενδείξεις που δεν είναι ορατές με το γυμνό μάτι.

Ο "tech expert" όπως τον αποκαλούν δήλωσε επίσης ότι οι τεχνολογίες των γυαλιών του μέλλοντος θα μπορούν να εντοπίσουν πολλά δεδομένα για τους ανθρώπους, όπως το πότε λένε ψέματα ή εάν όταν ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς, όταν για παράδειγμα πηγαίνετε σε κάποιο ραντεβού.

Στη συνέντευξή του μίλησε για πράγματα για τα οποία θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία:

Είναι το άλλο άτομο νευρικό ή ήρεμο; Ενδιαφέρεται ή όχι;

Ο Liddell πιστεύει ότι αυτές οι "υπερδυνάμεις" θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να εντοπίσουν τα πάντα, από ασθένειες έως και ψυχικά προβλήματα. Εκείνος συμπληρώνει λέγοντας ότι τα μελλοντικά γυαλιά θα ήταν εξαιρετικά κομβικά σε πολλούς τομείς της ζωής, από την πολιτική μέχρι τη δουλειά, ακόμη και τα ραντεβού.

Στις διαπραγματεύσεις, για παράδειγμα, τέτοιες "υπερδυνάμεις" θα δώσουν πλεονέκτημα στη μία πλευρά, ενώ και στα ραντεβού, θα μπορούσαν να προσφέρουν βασικά πλεονεκτήματα.

Οι άνθρωποι διεκδικούν καθημερινά διάφορες ευκαιρίες και θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις "υπερδυνάμεις" για το κάθε τι, από περίπλοκες πολιτικές διαπραγματεύσεις έως και πρώτα ραντεβού.