Η Apple ετοιμάζει λειτουργία ανίχνευσης πυρετού μέσω…AirPods!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες
03 Ιουλίου 2023 13:07
Η Apple ετοιμάζει λειτουργία ανίχνευσης πυρετού μέσω…AirPods!

Όπως φαίνεται η Apple σκοπεύει να προσθέσει μερικά προηγμένα χαρακτηριστικά στα πασίγνωστα AirPods ακουστικά της, σύμφωνα με τον Mark Gurman. Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από το νεότερο Power On newsletter του, ο έμπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg έκανε γνωστό ότι ορισμένα AirPods θα αποκτήσουν νέες λειτουργίες υγείας χάρη στο iOS 17.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγξουν το πόσο καλή είναι η ακοή τους και ενδεχομένως να μετρήσουν και την θερμοκρασία του σώματός τους μέσα από το κανάλι του αυτιού τους. Αυτή τη στιγμή τα AirPods ήδη υποστηρίζουν audiograms, δηλαδή ειδικά προφίλ που μπορούν να προσαρμόζουν τον ήχο ανάλογα με τις αδυναμίες της ακοής του κατόχου. Αυτό γίνεται μέσα από την εφαρμογή Mimi, ωστόσο με το iOS 17 δε θα χρειάζεται καμία επιπλέον εφαρμογή και η λειτουργία θα ενσωματωθεί στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα του iPhone.

Όσον αφορά τη μέτρηση της θερμοκρασίας, ο ρεπόρτερ δεν είναι βέβαιος ακόμη αν αυτό το χαρακτηριστικό θα προστεθεί μόνο στα AirPods Pro, αλλά το ενδεχόμενο μοιάζει πολύ πιθανό. Για την ιστορία, η Apple πειραματίζεται εδώ και χρόνια με την ιδέα αυτή, ενσωματώνοντας κάτι αντίστοιχο στο Apple Watch Series 8. Ωστόσο, η μέτρηση μέσα από τα ακουστικά θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής, με την Apple να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τον χρήστη αν ξεκινά να αρρωσταίνει και ανιχνευθεί πυρετός.

Τέλος, ο Gurman αποκάλυψε ότι η Apple ετοιμάζει και νέας γενιάς AirPods Pro και AirPods Max μοντέλα, τα οποία θα έρχονται με USB-C θύρες. Τα νέα αυτά μοντέλα ενδέχεται να έρθουν σύντομα, αλλά όσον αφορά τα software χαρακτηριστικά, οι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένουν πολλούς μήνες.

Tags: