Η αξία της Apple ξεπέρασε τα $3 τρισεκατομμύρια για πρώτη φορά

Ένας πραγματικός κολοσσός
03 Ιουλίου 2023 09:23
Η αξία της Apple ξεπέρασε τα $3 τρισεκατομμύρια για πρώτη φορά

Η Apple κατάφερε να ξεπεράσει σε αξία τα $3 τρισεκατομμύρια στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Παρασκευή, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο λόγος της ανόδου ήταν τα σημάδια υποχώρησης του πληθωρισμού και της πίστης των επενδυτών πως η εταιρία θα επεκταθεί επιτυχώς σε νέες αγορές.

Η μετοχή της πολυτιμότερης εταιρίας στον κόσμο σημείωσε άνοδο 2.3%, φτάνοντας τα $193.97, ορίζοντας την αξία της εταιρίας στα $3.05 τρισεκατομμύρια.

Στις 3 Ιανουαρίου 2022 η εταιρία είχε φτάσει ξανά το όριο των $3 τρις, αλλά η μέρα έκλεισε λίγο κάτω από αυτό. Μέσα στο 2023, η μετοχή της Apple έχει σημειώσει αύξηση 49%, κυρίως λόγω του τέλους της αύξησης των επιτοκίων και λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί για τη δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι μία απόδειξη πως η Apple είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες που έχουν υπάρξει στο χρηματιστήριο. Συνεχίζει να αυξάνει και να διαφοροποιεί τις πηγές εσόδων της, έχει μία διοίκηση φιλική προς τους μετόχους, αγοράζει πίσω μετοχές, δίνει μερίσματα και έχει ένα δυνατό ισοζύγιο με προστατευμένες ροές μετρητών. – Art Hogan, B. Riley Wealth

Η αύξηση της αξίας των μετοχών της Apple έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τα έσοδά της είναι 29 φορές μεγαλύτερα από τις προβλέψεις, το υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2022.