Τo Twitter βάζει όριο στα πόσα tweets θα βλέπουν οι χρήστες ημερησίως - Τι δήλωσε ο Elon Musk

Προσωρινό μέτρο από τον Elon Musk
02 Ιουλίου 2023 13:41
Τo Twitter βάζει όριο στα πόσα tweets θα βλέπουν οι χρήστες ημερησίως - Τι δήλωσε ο Elon Musk

Κατ'εντολήν Elon Musk μπαίνει όριο στα πόσα tweets θα μπορεί να βλέπει κάποιος χρήστης στο Twitter, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, μερικές ώρες μετά την απόφαση να αποκλείσει την προβολή tweets σε όσους δεν έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα. 

Αρχικά ο μεγιστάνας και CEO του Twitter ανακοίνωσε ότι βάζει όριο στα πόσα tweets θα μπορεί να βλέπει ένας νέος μη-πιστοποιημένος (non verified) λογαριασμός και πόσα ένας παλιότερος non verified λογαριασμός, με το όριο να είναι 300 και 600 tweets ανά μέρα. Την ίδια ώρα είχε θέσει αρκετά μεγαλύτερο όριο για τους συνδρομητές του Twitter Blue, δηλαδή όσων έχουν το "μπλε τικ" στις 6.000 αναρτήσεις ανα ημέρα. 

Ο Musk τόνισε στο tweet του ότι αυτή η αλλαγή είναι προσωρινή -χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει μέχρι πότε θα υπάρχει το όριο tweets και αναρτήσεων που μπορεί να δει κανείς στο Twitter. Ωστόσο, δικαιολόγησε αυτό το νέο μέτρο για να διευθετηθούν τα "ακραία επίπεδα ανάκτησης δεδομένων και χειραγώγησης του συστήματος" από ΑΙ εταιρίες που συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων. 

Ωστόσο, κάποιες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 21:46 ώρα Ελλάδος επέστρεψε με νέα ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι μεγάλωσε το όριο βάζοντάς το στα 8.000 tweets/ ημέρα για τους συνδρομητές Twitter Blue, 800 για τους πιστοποιημένους λογαριασμούς και 400 για τους νέους και μη-πιστοποιημένους. 

Κάποιες ώρες αργότερα, έκανε εκ νέου ανακοίνωσε λέγοντας ότι το όριο μεγάλωσε στα 10.000 tweets ανά ημέρα, στα 1.000 και στα 500 tweets για τους Twitter Blue, μη πιστοποιημένους και νέους λογαριασμούς. 

Βέβαια, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει το κύμα αντιδράσεων και το ρεκόρ προβολών που σημείωσε το αρχικό tweet της ανακοίνωσης που θέτει όρια στην προβολή tweets, το οποίο ξεπέρασε τις 424 εκατομμύρια προβολές. "Σε άλλο ένα τρανό παράδειγμα ειρωνείας, αυτό το post κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ προβολών!" έγραψε χαρακτηριστικά. 

Σε ένα από τα νεότερα tweets του εξήγησε περαιτέρω το σκεπτικό του πίσω από το "View Limit" λέγοντας: "Ο λόγος που έθεσα όριο εμφάνισης είναι επειδή όλοι είμαστε εθισμένοι στο Twitter και πρέπει να βγούμε και λίγο έξω. Κάνω μια καλή πράξη για τον κόσμο εδώ.