Ιαπωνία: Μόνο ένα άτομο πήγε να αγοράσει από κατάστημα την RTX 4060 (ΦΩΤΟ)

Δεν έκανε το καλύτερο δυνατό λανσάρισμα τουλάχιστον στην Ιαπωνία
30 Ιουνίου 2023 10:10
Ιαπωνία: Μόνο ένα άτομο πήγε να αγοράσει από κατάστημα την RTX 4060 (ΦΩΤΟ)

Φαίνεται πως υπάρχει ελάχιστο -αν όχι μηδαμινό- ενδιαφέρον στην Ιαπωνία για το λανσάρισμα της RTX 4060, της νεότερης κάρτας γραφικών της Nvidia που στοχεύει όσους θέλουν να αναβαθμίσουν το PC τους με πιο οικονομικά. 

Το επίσημο λανσάρισμά της παγκοσμίως ήταν χθες 29 Ιουνίου, με αρχική τιμή πώλησης τα $299, όντας $30 δολάρια φθηνότερη από την αντίστοιχη τιμή λιανικής του προκατόχου της, Nvidia RTX 3060, ενώ αποτελεί μια ενδεικτική περίπτωση αναβάθμισης για όσους βρίσκονται ακόμη στην σειρά GTX 1060.

Τα τοπικά μέσα της Ιαπωνίας όμως, όπως το @HermitageAkihabara μετέδωσαν με γλαφυρό τρόπο το πως υποδέχθηκε το κοινό εκεί το λανσάρισμα της νέας budget GPU της Nvidia. Το μέσο βρήκε κυριολεκτικά ένα άτομο να περιμένει στην ουρά ενός καταστήματος στην Akihabara, την ώρα που τα μαγαζιά είχαν μείνει ανοιχτά με σκοπό να υποδεχτούν ουρές πελατών για να αγοράσουν Day 1 την RTX 4060. 

O ένας και μοναδικός αγοραστής της RTX 4060 προτίμησε μια έκδοση της MSI και συγκεκριμένα την "MSI GeForce RTX 4060 GAMING X 8G", όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, την ώρα που σύμφωνα με το ίδιο μέσο, όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά στην Akihabara ήταν άδεια, παρά τα εκατοντάδες διαφημιστικά κουτιά που είχαν στηθεί για το λανσάρισμα. 

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι "πέρασε πολύ καιρός από τότε που αναβάθμισα στην GTX 1060". Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι η gaming αγορά της Ιαπωνίας παίζει κατά ένα συντριπτικό ποσοστό σε κονσόλες και η υιοθέτηση του PC gaming γίνεται με αργούς ρυθμούς. Περισσότερα για την Nvidia RTX 4060 θα μάθετε πατώντας εδώ