Η Apple πλησιάζει τα $3 τρισεκατομμύρια σε αξία

Νέο ρεκόρ μετοχών
29 Ιουνίου 2023 10:16
Η Apple πλησιάζει τα $3 τρισεκατομμύρια σε αξία

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν νέο ρεκόρ την Τετάρτη, φτάνοντας την αξία της εταιρίας στο όριο των $3 τρισεκατομμυρίων. Κλείνοντας τη μέρα με άνοδο 0.6% και αξία μετοχής $189.25, η αξία της Apple έφτασε τα $2.98 τρις, ενώ ήταν το δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ ανόδου των μετοχών της.

Η Apple δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσει μία ημέρα συναλλαγών στο χρηματιστήριο κλείνοντας πάνω από τα $3 τρις. Στις 3 Ιανουαρίου 2022 είχε καταφέρει κατά τη διάρκεια της μέρας να ξεπεράσει αυτό το ορόσημο, αλλά η μέρα έκλεισε κάτω από αυτό.

Οι μετοχές της Apple έχουν σημειώσει άνοδο 46% μέσα στο 2023. Η Nvidia σημείωσε 185% άνοδο και έγινε ο πρώτος κατασκευαστής chip με αξία πάνω από $1 τρισεκατομμύριο. Οι μετοχές της Tesla και της Meta έχουν διπλασιαστεί σε αξία φέτος, ενώ η Microsoft σημείωσε άνοδο 40%.

Στην πρόσφατη ενημέρωση επενδυτών, η Apple αποκάλυψε πτώση σε έσοδα και κέρδη, αλλά και πάλι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και διατηρεί τη φήμη ως μία ασφαλής επένδυση σε μία εποχή παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας.