Τα Stories έρχονται και στο Telegram

Αλλά λίγο διαφορετικά
28 Ιουνίου 2023 09:54
Τα Stories έρχονται και στο Telegram

Τα Stories βρίσκονται πλέον παντού. Ξεκίνησαν το 2013 από το Snapchat, επεκτάθηκαν σε όλες τις πλατφόρμες της Meta και έφτασαν μέχρι και την Google. Το Telegram είχε αντισταθεί στην επιτυχία τους, αλλά τώρα φαίνεται πως υπέκυψε και αυτό.

Ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, ανακοίνωσε πως τα Stories θα γίνουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Ωστόσο το Telegram δε θα αντιγράψει απλά τα Stories από τους ανταγωνιστές του, αλλά αποφάσισε να το κάνει με το δικό του τρόπο. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιος θα μπορεί να δει κάθε ένα από τα Stories του, μέσα από μία λίστα με τις επιλογές “όλοι, μόνο επαφές με εξαιρέσεις, επιλεγμένες επαφές ή λίστα με κοντινούς φίλους”. Θα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας chat και θα μπορεί κανείς να κρύψει τα Stories που αναρτά κάποια συγκεκριμένη επαφή.

Θα υποστηρίζουν επίσης captions, καθώς και φωτογραφίες και videos που καταγράφονται με την οπίσθια και τη selfie κάμερα ταυτόχρονα. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει αν το Story θα λήγει σε 6, 12, 24 ή 48 ώρες, ενώ θα μπορεί να το διατηρήσει και μόνιμα στο προφίλ του. Σύντομα θα έρθει και αναβάθμιση με την οποία θα επιτρέπεται το repost μηνυμάτων από channels σε Stories.