O MrBeast έχει βαρεθεί να αντιγράφουν το περιεχόμενό του άλλοι YouTubers

Μίλησε έξω από τα δόντια ο “βασιλιάς του YouTube“, Jimmy Donaldson
20 Ιουνίου 2023 22:09
O MrBeast έχει βαρεθεί να αντιγράφουν το περιεχόμενό του άλλοι YouTubers

O MrBeast είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του YouTube καθώς μετράει πλέον πάνω από 161 εκατομμύρια συνδρομητές, έχοντας λάβει τα σκήπτρα από τον -μέχρι πρότινος- κορυφαίο σε subs content creator της πλατφόρμας, τον Felix "PewDiePie" Kjellberg. Δεν είναι μόνο ότι κάθε βίντεό του γίνεται viral στο ίντερνετ με υπερπαραγωγές για τα συνηθισμένα σταθμά του YouTube, αλλά γίνεται viral και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok με διάφορες ενέργειες που σκαρφίζεται συνεχώς αυτός και η ομάδα του. 

Παρά την τεράστια αναγνωσιμότητα που έχει και την "αυτοκρατορία" εταιριών που έχει χτίσει, ο MrBeast δεν διστάζει να πει ελεύθερα τη γνώμη του για το τι πιστεύει για διάφορα θέματα, ακόμη και να απαντήσει δημόσια στους επικριτές του, κάτι που το κάνει αρκετά συχνά. Τώρα όμως αποφάσισε να αποκαλύψει το πράγμα που μετάνιωσε περισσότερο από τότε που έγινε ο κορυφαίος YouTuber. 

Σε ένα από τα πρόσφατα tweets του ο Jimmy Donaldson -όπως είναι το πραγματικό του όνομα, "απασφάλισε" για όσους αντιγράφουν το ύφος των βίντεο και του περιεχομένου του, εξηγώντας τους λόγους. 

Κάποιες φορές μετανιώνω που έχω πάει σε podcast και μοιράζομαι όλες τις γνώσεις μου για το YouTube. Νόμιζα ότι ο κόσμος θα χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση για να καινοτομήσει και να εμπνευστεί, αλλά οι περισσότεροι απλά αντιγράφουν ακριβώς αυτό που κάνω και δεν αλλάζουν τίποτα. Είναι κάπως λυπηρό πόσοι "κλώνοι του MrBeast" υπάρχουν. - MrBeast

Ξεκαθάρισε κιόλας τι σημαίνει για αυτόν "κλέψιμο" περιεχομένου, καθώς σε απάντηση ενός χρήστη στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά: "Αυτό δεν είναι κλεψιά χαχα. Όλοι εμπνεόμαστε από κάπου, τίποτα δεν είναι 100% πρωτότυπο. Η έμπνευση είναι εντάξει."

Βέβαια, σε ακόλουθο tweet του παρόλο που εκφράζει τη θλίψη του για τους "κλώνους του MrBeast", πάει κόντρα και αναφέρει ότι θα συνεχίσει να μοιράζεται όσα μαθαίνει δημόσια: "Παρόλα αυτά θα συνεχίσω να μοιράζω όλα όσα γνωρίζω δημόσια επειδή η ζωή θα ήταν βαρετή αν τα κρατούσα όλα μέσα μου. Επίσης το να βοηθάω μικρούς content creators έχει πλάκα."