“Έπεσε“ το Facebook - Αναφορές για προβλήματα σε Instagram και Messenger [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Δύσκολες ώρες για τις υπηρεσίες της Meta - Τι γίνεται στην Ελλάδα
16 Ιουνίου 2023 22:30
“Έπεσε“ το Facebook - Αναφορές για προβλήματα σε Instagram και Messenger [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ] Το πρόβλημα και στα τρία κοινωνικά δίκτυα της Meta άρχισε να αποκαθίσταται τις τελευταίες ώρες και συγκεκριμένα γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, σύμφωνα πάντα με το Downdetector.


[ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ] Τα τελευταία λεπτά πληθαίνουν οι αναφορές ανά τον κόσμο πως το Facebook έχει "πέσει" με αποτέλεσμα να μην ανανεώνεται το news feed, δηλαδή η κεντρική σελίδα των αναρτήσεων αλλά και γενικά όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες του. 

Οι αναφορές πως το Facebook αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έχουν γίνει εκατοντάδες ήδη στο Twitter στα hashtags #Facebook και #FacebookDown. Το ίδιο συμβαίνει και για τις περιπτώσεις των Instagram και του Messenger, όπου οι χρήστες στον υπόλοιπο κόσμο αναφέρουν ότι δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα.

Σε δικές μας δοκιμές διαπιστώσαμε ότι το Facebook αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ το Instagram και το Messenger, τουλάχιστον για την ώρα στην χώρα μας, φαίνεται πως λειτουργούν. Παρατηρούμε επίσης ότι το ανέβασμα των Instagram Stories έχει θέματα.

Οι αναφορές είναι πάνω από 10.000 για το Facebook στο γνωστό site downdetector.com που εντοπίζει τέτοιου είδους "μπλακάουτ", ενώ λιγότερες είναι για το Instagram (περίπου 8.000 αναφορές) και το Messenger (περίπου 1.170). Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι φρέσκο και βρίσκεται σε εξέλιξη για αυτό μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα. 

Γράψτε μας στα σχόλια αν και με ποιες πλατφόρμες της Meta αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης.