Και επίσημα η Intel αλλάζει τις ονομασίες των επεξεργαστών της

Τίτλοι τέλους για τους “i”
15 Ιουνίου 2023 17:58
Και επίσημα η Intel αλλάζει τις ονομασίες των επεξεργαστών της

Στις αρχές του Ιουνίου σάς είχαμε ενημερώσει ότι η Intel, η πασίγνωστη κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών, πρόκειται να αλλάξει το εμβληματικό branding και τις ονομασίες των επόμενης γενιάς Core CPUs της. Πλέον έγινε και επίσημο και η εταιρία επιβεβαίωσε ότι οι επερχόμενοι 14ης γενιάς επεξεργαστές θα έρθουν με διαφορετικό όνομα.

Η Intel πρόκειται να αλλάξει, λοιπόν, τις “i” ονομασίες, όπως τους Core i9, Core i7, Core i5 και Core i3 σε Intel, Intel Core και Intel Core Ultra. Μάλιστα, όπως μεταφέρει το The Verge, η εταιρία δε θα αναφέρεται καν στην επόμενη γενιά επεξεργαστών ως “14th gen” έτσι ώστε να δώσει ένα πιο premium look.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το Verge, οι ειδικοί του branding της Intel πίστευαν ότι η πολύ σημαντική λέξη “Intel” χανόταν και με αφορμή των Meteor Lake επεξεργαστών που έρχονται σύντομα ήταν ευκαιρία να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Ο Christopher Hirsch της Intel δήλωσε:

Όταν κοιτάξαμε πως μιλούσε ο τύπος, οι πωλητές, οι OEM και οι συνεργάτες μας, είδαμε ότι φτάσαμε να μας αποκαλούν με ένα γράμμα και ένα αριθμό.

Η αρχή θα γίνει με τους Meteor Lake και θα ονομάζονται Intel Core 3, Intel Core 5, Intel Core 7. Δείτε φωτογραφία παρακάτω:

Η Intel πρόκειται να χωρίσει όμως τους πιο απλούς επεξεργαστές με τους πιο flagship για να μην υπάρχει σύγχυση από τους αγοραστές. Εκτός από το Intel Core θα υπάρχουν και οι Intel Core Ultra.

Έτσι, η εταιρία θα φέρει και τους Ultra επεξεργαστές που θα ονομάζονται Intel Core Ultra 5, Intel Core Ultra 7 και Intel Core Ultra 9. Παραδείγματος χάρη, ο επεξεργαστής 1070Κ θα ονομάζεται Intel Core Ultra 7 processor 1070K. Δείτε την εικόνα παρακάτω:

Για την ιστορία, οι Meteor Lake αναμένεται να κάνουν ένα σημαντικό άλμα για την Intel, καθώς θα χρησιμοποιούν "chiplet" αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία. Χάρη σε αυτή την αλλαγή, η Intel θα είναι σε θέση να προσθέσει και να συνδυάσει διαφορετικά εξαρτήματα από διαφορετικούς κατασκευαστές στο ίδιο chip, χρησιμοποιώντας τη διεπαφή UCIe για τη σύνδεσή τους.

Για παράδειγμα, η Intel θα μπορούσε να κατασκευάσει μια CPU για φορητούς υπολογιστές με ένα κεντρικό επεξεργαστή από την ίδια, ένα SoC από τη Samsung και μια GPU που κατασκευάζεται από την TSMC.

Tags: