45χρόνος TikToker έστησε το θάνατό του και πήγε στην κηδεία με ελικόπτερο και κάμερες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αποδεικνύει ποιος νοιάζεται πραγματικά για μένα»
14 Ιουνίου 2023 16:34
45χρόνος TikToker έστησε το θάνατό του και πήγε στην κηδεία με ελικόπτερο και κάμερες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια αιφνιδιαστική φάρσα που μοιάζει βγαλμένη από σενάριο του Hollywood, ένας άνδρας από το Βέλγιο, ο David Baerten, σκηνοθέτησε τον θάνατό του, μόνο και μόνο για να εμφανιστεί στην κηδεία του με ελικόπτερο και κάμερες για τα social media. Το περίτεχνο σχέδιο επινοήθηκε μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του και είχε ως στόχο να δοκιμάσει τα κοντινά του πρόσωπα και να μάθει ποιος νοιάζεται όντως και ποιος όχι.

Η είδηση του "θανάτου" του Baerten ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα από τα παιδιά του, με τη δημοσίευση να λαμβάνει άμεσα θερμά μηνύματα από φίλους και συγγενείς. "Αναπαύσου εν ειρήνη, μπαμπά. Δεν θα σταματήσω ποτέ να σε σκέφτομαι", έγραφε η συγκινητική ανάρτηση.

Το τέχνασμα ήταν τόσο επιτυχημένο που δεκάδες πενθούντες, όλοι ντυμένοι στα μαύρα, παρευρέθηκαν στην ψεύτικη κηδεία του Baerten κοντά στην πόλη της Λιέγης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, αντί για νεκροφόρα, τους υποδέχτηκε ένα ελικόπτερο που προσγειώθηκε σε ένα κοντινό λιβάδι!

Καθώς ο "εκλιπών" 45χρονος αποβιβαζόταν από το ελικόπτερο με ένα συνεργείο καμερών στο πλευρό του, συνάντησε τους πενθούντες λέγοντας: "Στην υγειά σας, καλώς ήρθατε στην κηδεία μου". Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις, από ανακούφιση, με κάποιους να τρέχουν στο χωράφι για να αγκαλιάσουν τον Baerten, μέχρι σύγχυση και λιγότερο ευχάριστα συναισθήματα από μερικούς παρευρισκόμενους.

Βέβαια, ο Baerten, που είναι δημοφιλής φιγούρα στο TikTok με σχεδόν 165.000 ακόλουθους, έλαβε πολλές αρνητικές αντιδράσεις για τη φάρσα που έστησε. Έτσι, αναγκάστηκε να απαντήσει και αποκάλυψε τον σκοπό πίσω από το τέχνασμά του.

"Αυτό που βλέπω στην οικογένειά μου με πληγώνει συχνά. Δεν με καλούν ποτέ σε τίποτα. Κανείς δεν με θυμάται. Όλοι μας μεγαλώσαμε μακριά. Ένιωθα ότι δεν με εκτιμούσαν.

Γι' αυτό ήθελα να τους δώσω ένα μάθημα ζωής και να τους δείξω ότι δεν πρέπει να περιμένεις να πεθάνει κάποιος για να τον συναντήσεις."

Μετά το περιστατικό, ο Βέλγος αναφέρει ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με πολλά από τα αγαπημένα του πρόσωπα, γεγονός που ερμηνεύει ως απόδειξη της επιτυχίας της φάρσας του. Για την ώρα, το πλήρες βίντεο της ψεύτικης κηδείας δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, όμως άλλοι χρήστες του TikTok έχουν μοιραστεί αποσπάσματα, αποτυπώνοντας το εύρος των αντιδράσεων. Μερικά τέτοια βίντεο ακολουθούν παρακάτω, συγκεντρώνοντας ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές συνδυαστικά.

@el.tiktokeur2 Tu nous a eu je te le jure j etais en pleure moi et apres j ai eu le choc poto on t aime beaucoup ❤️@Ragnar_le_fou @Leclercq Philippe #fyp #pourtoii #fypシ ♬ son original - Thomas faut
@el.tiktokeur2 Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou ♬ son original - Thomas faut