Ο Elon Musk θα προσλάβει 14χρονο παιδί-θαύμα στη SpaceX!

Θεωρείται από τους εξυπνότερους νέους στον κόσμο
09 Ιουνίου 2023 14:39
Ο Elon Musk θα προσλάβει 14χρονο παιδί-θαύμα στη SpaceX!

Όπως μεταφέρει το δημοσιογραφικό μέσο Mercury News, το 14χρονο παιδί-θαύμα Kairan Quazi πρόκειται να ενταχθεί στην SpaceX, την πασίγνωστη εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Elon Musk. Συγκεκριμένα, αυτό θα συμβεί μόλις προσεχώς ολοκληρώσει την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Santa Clara της Καλιφόρνια, όντας ο νεότερος απόφοιτος του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος εδώ και σχεδόν δύο αιώνες.

Η εξαιρετική ευφυΐα του Quazi δεν είναι κάτι καινούργιο για τον κόσμο των επιχειρήσεων βέβαια. Για την ιστορία, ξεκίνησε το πανεπιστημιακό του ταξίδι στη νεαρή ηλικία των εννέα ετών, όταν οι συνομήλικοί του πάλευαν ακόμη με τη στοιχειώδη αριθμητική. Η νεαρή ιδιοφυΐα εγγράφηκε αρχικά σε ένα δημόσιο κολέγιο, ενώ γρήγορα βρήκε θέση ως ερευνητικός συνεργάτης στο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της Intel. Ο τομέας αυτός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πολύπλοκα μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα για την εξαγωγή καινοτόμων γνώσεων από δεδομένα.

Για να αντιληφθείτε πόσο έξυπνος είναι ο Quazi, ο δείκτης νοημοσύνης του τον τοποθετεί στο 0,01% του παγκόσμιου πληθυσμού! Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα από τα πιο έξυπνα άτομα μεταξύ των οκτώ δισεκατομμυρίων κατοίκων της γης, σύμφωνα με άρθρο της HuffPost από το 2019.

Ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος Quazi παραδέχεται ορισμένους περιορισμούς. Ενώ οι γνωστικές του ικανότητες του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται με ευκολία προηγμένες έννοιες, οι δεξιότητές του στην προφορική επικοινωνία και στην καταγραφή σημειώσεων εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Επιπλέον, η εκμάθηση γλωσσών αποτελεί πρόκληση γι' αυτόν, αλλά επί του παρόντος εργάζεται μιλώντας κυρίως Μπενγκάλι (γλώσσα στην Ινδία) και τα Μανδαρινικά (γλώσσα στην Κίνα).

Παρόλο που δεν έχει αποφοιτήσει επίσημα από το κολέγιο ακόμη, υπάρχει ένας υπαινιγμός του επερχόμενου ρόλου του στη SpaceX στο προφίλ του στο Twitter, το οποίο έχει ένα emoji πυραύλου δίπλα από τα στοιχεία της εργασίας του. Λόγω της ηλικίας του, η Intel αναγκάστηκε να τον χαρακτηρίσει ως ερευνητικό συνεργάτη, ένας τίτλος που σύντομα θα αλλάξει όταν ενταχθεί στις τάξεις της SpaceX.

Ο Quazi θα μετακομίσει στην Ουάσινγκτον μαζί με τη μητέρα του για τη δουλειά, και στην εταιρία του Elon Musk θα συνεισφέρει ως μηχανικός λογισμικού στο τμήμα του δορυφορικού δικτύου Starlink. Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό απόρριψης 99,8% των υποψηφίων της SpaceX, όπως αναφέρει η διαδικτυακή υπηρεσία προσλήψεων Zippia, αυτό δεν είναι και μικρό κατόρθωμα.

Για την ιστορία, οι νόμοι της πολιτείας της Ουάσινγκτον προβλέπουν ότι οι ανήλικοι μπορούν να εργάζονται οκτώ ώρες την ημέρα κατά τις μη σχολικές εβδομάδες, αν και δεν επιτρέπεται να εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες.