Αναβαθμίστε το iTunes εάν το έχετε εγκατεστημένο στο PC σας

Κυκλοφόρησε το νέο update για τα Windows
03 Ιουνίου 2023 15:25
Αναβαθμίστε το iTunes εάν το έχετε εγκατεστημένο στο PC σας

Εάν έχετε εγκατεστημένο το iTunes της Apple στον υπολογιστή σας, καλό θα ήταν να κάνετε άμεσα το νέο update που κυκλοφόρησε. Με αριθμό “12.12.9”, η νέα ενημέρωση σας παρέχει εξτρά προστασία από μια ευπάθεια που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την εταιρία Synopsys.

Η Apple κυκλοφόρησε τη νέα ενημέρωση της γνωστής εφαρμογής για τα Windows και διορθώνει το εν λόγω πρόβλημα, που μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλες εφαρμογές να αποκτήσουν δικαιώματα για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στα Windows.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα εντοπιζόταν στον φάκελο των iTunes στα Windows, αφού ένα άτομο μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτόν και να τον “μολύνει” με κακόβουλο λογισμικό. Στη συνέχεια είχε τη δυνατότητα να μπει στο σύστημα και στους φακέλους των Windows.

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι διορθώθηκε τώρα με το update 12.12.9, οπότε εάν έχετε εγκατεστημένο το iTunes καλό θα ήταν να κάνετε την ενημέρωση άμεσα.

Όπως αναφέρει το macrumors, η Synopsys ανακάλυψε την ευπάθεια τον περασμένο Σεπτέμβριο και η Apple την επιβεβαίωσε τον Νοέμβριο. Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα την διόρθωσε με το τελευταίο update.