Η Meta ετοιμάζει το Connect 2023 event - Πότε διεξάγεται;

Επιφυλάσσει κι άλλες ανακοινώσεις στο χώρο του AR/VR η εταιρία του Mark Zuckerberg
02 Ιουνίου 2023 10:16
Η Meta ετοιμάζει το Connect 2023 event - Πότε διεξάγεται;

Χθες ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το Meta Quest 3, που αποτελεί το νεότερο και πιο ισχυρό VR headset που έφτιαξε μέχρι σήμερα η μητρική εταιρία των Facebook και Instagram. Παράλληλα όμως ανακοινώθηκε και ένα ειδικό event το Meta Connect 2023, που όπως και κάθε χρόνο, εστιάζει στα όσα νέα πράγματα ετοιμάζει η εταιρία στο χώρο του augmented και virtual reality. 

Πέρυσι το Connect event είχε διεξαχθεί τον Οκτώβριο αλλά για το 2023 το event θα λάβει χώρα αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 27 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η Meta στην ανακοίνωσή της. Εκεί σαφώς θα μάθουμε πολλά περισσότερα για το Quest 3, όπως υπόσχεται η ίδια η Meta, αλλά και όλα όσα νέα έχει να μοιραστεί για τα AR και VR. 

Ο Ζούκερμπεργκ σχολίασε με εμφατικό τρόπο το VR headset λέγοντας ότι αυτό είναι το "πιο ισχυρό VR headset της Meta μέχρι σήμερα", υποδηλώνοντας ότι έχει καλύτερες επιδόσεις ακόμα και από το Meta Quest Pro. Για την έκδοση των 128GB έγινε γνωστό ότι θα κοστίζει $499 δολάρια

Όσον αφορά το σχεδιασμό του, το Meta Quest 3 θα είναι 40% λεπτότερο από το Quest 2, καθιστώντας το πιο άνετο και φορητό. Τα χειριστήριά του έχουν επίσης επανασχεδιαστεί για να βελτιωθεί η εργονομία τους και να εξαλειφθούν οι δακτύλιοι στο μπροστά μέρος για το tracking.

Τέλος, το headset θα υιοθετήσει και την full-color passthrough τεχνολογία, που σημαίνει ότι θα μπορεί να σας δείξει τον πραγματικό κόσμο μέσω εξωτερικών καμερών. Αυτό θα επιτρέπει στο headset να προσφέρει και εμπειρίες μικτής πραγματικότητας που συνδυάζουν εικονικά και φυσικά περιβάλλοντα.