Η Nvidia υπόσχεται να μην ξεχάσει τους gamers τώρα που άγγιξε το $1 τρις λόγω AI

Νέες εμφατικές δηλώσεις
02 Ιουνίου 2023 00:49
Η Nvidia υπόσχεται να μην ξεχάσει τους gamers τώρα που άγγιξε το $1 τρις λόγω AI

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η Nvidia κατάφερε -στιγμιαία- να ξεπεράσει σε αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, μπαίνοντας στο εξαιρετικά αποκλειστικό group των Apple, Microsoft, Google και Amazon.

Η εταιρία βιώνει μια άνευ προηγουμένου άνοδο εδώ και αρκετές εβδομάδες. Συγκεκριμένα, από τα 200 περίπου δολάρια στις αρχές του 2023, η τιμή της μετοχή της εταιρίας έχει πλέον σχεδόν διπλασιαστεί, φλερτάροντας με τα 400 δολάρια, τα οποία μάλιστα ξεπέρασε στιγμιαία προσφάτως.

Αυτή η τεράστια άνοδος μέσα στο 2023 μπορεί να αποδοθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι πρώτο θέμα συζήτησης από την αρχή της χρονιάς. Αυτή τη στιγμή, η Nvidia είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής chips στον κόσμο, τα οποία είναι περιζήτητα από όλες τις εταιρίες για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, για να εκπαιδευτούν δηλαδή τα μοντέλα όπως το GPT, που μπορούν να δημιουργήσουν νέο περιεχόμενο όπως κείμενο, εικόνες, ήχο και βίντεο.

Υπό το πρίσμα της δραστηριοποίησης αυτής της εταιρίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή της στο gaming. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ενός Q&A στην Computex 2023, ο Gordon Ung του PC World ρώτησε αν η προσοχή της εταιρείας είχε πράγματι μετατοπιστεί αλλού, εν ολίγοις αν η Nvidia θα ξεχάσει τους gamers για την AI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρία, Jensen Huang, έσπευσε να απορρίψει αυτές τις ανησυχίες. Υποστήριξε ότι ο λόγος που η Nvidia ξεκίνησε να επενδύει στην AI ήταν άμεσα συνδεδεμένος με τις ρίζες της στο gaming. Στη συνέχεια επισήμανε ότι το πρώτο AI project της ήταν το DLSS, μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε ειδικά για gamers. Συγκεκριμένα, ο Jensen τόνισε:

Πρώτον, το RTX εφευρέθηκε για τους gamers. Και για το RTX, σαν τεχνολογία, η πιο σημαντική τεχνολογία είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Χωρίς την AI, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ray tracing σε πραγματικό χρόνο. Δεν θα ήταν καν δυνατό. Το πρώτο AI project στην εταιρία μας – το πρώτο πράγμα στο οποίο εστιάσαμε με την AI, ήταν το Deep Learning Super Sampling (DLSS). Το Deep learning. Αυτό είναι ο πυλώνας του RTX.

Δεύτερον, παρατηρήστε τι κάναμε με την generative AI, η πρώτη εφαρμογή ήταν το ACE-Avatar Cloud Engine.

Με πληγώσατε βαθιά με αυτό που είπατε.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, παρόλο που η AI έστειλε την Nvidia στο $1 τρις, η εταιρία δε θα ξεχάσει τους gamers.