Η Apple ετοιμάζει μάλλον το δικό της ChatGPT – Άνοιξε πολλές θέσεις εργασίας

176 στον αριθμό
22 Μαΐου 2023 12:11
Η Apple ετοιμάζει μάλλον το δικό της ChatGPT – Άνοιξε πολλές θέσεις εργασίας

Η Apple φαίνεται ότι θέλει να μπει στο χορό των AI και να φτιάξει κάτι δικό της, αφού μόλις άνοιξε 176 νέες θέσεις εργασίας, στις οποίες ψάχνει ανθρώπους που γνωρίζουν από τεχνητή νοημοσύνη και machine learning. Η εταιρία μάλλον θέλει να μπει και εκείνη μέσα στο “χορό” τώρα που και άλλοι κολοσσοί όπως η Microsoft και η Google έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε το pocket-lint.com, οι θέσεις αυτές αφορούν την Αμερική και όλες έχουν ως επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, η Apple ψάχνει για Multimodal Generative Modeling Research Engineer, Visual Generative Modeling Research Engineer, Machine Learning Engineer - Generative AI, Visual Generative Modeling Research Engineer, Proactive Intelligence, Applied Research Scientist - Generative AI, Generative AI Applied Researcher - SIML, ISE, Proactive Intelligence, Applied Research Scientist - Generative AI και Proactive Intelligence, Applied Research Scientist - Generative AI.

Από αυτές τις θέσεις εργασίες, οι 68 θέσεις αφορούν την Siri, ενώ οι άλλες έχουν να κάνουν με το iOS, το macOS και άλλες προϊόντα της εταιρίας.

Οι θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει εδώ.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι σε μια πρόσφατη κλήση για τα οικονομικά της αποτελέσματα, ένας εκπρόσωπος της Apple είχε επιβεβαιώσει ότι η εταιρία προσεγγίζει την τεχνητή νοημοσύνη με σκόπιμο και στοχαστικό τρόπο.

Μέσα στον Ιούνιο και πιο συγκεκριμένα στις 5 του μήνα, η Apple ετοιμάζει το WWDC 2023, στο οποίο θα μάθουμε το μέλλον των iOS, iPadOS, WatchOS και άλλων λειτουργικών συστημάτων της, ενώ φήμες λένε ότι θα αποκαλύψει και το AR/VR mixed-reality headset της που έχει στα σκαριά εδώ και καιρό. Οπότε, ίσως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να πει κάτι και για την AI.

Έτσι, η Apple φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει κάτι που ίσως να μοιάζει με το γνωστό ChatGPT της OpenAI, παρόλο που πρόσφατα μάθαμε ότι η εταιρία έχει απαγορεύσει στους υπαλλήλους τους να εργάζονται με την εν λόγω AI.

Tags: