Το Instagram θα κυκλοφορήσει σύντομα το δικό του «Twitter»

Ένα νέο social media ετοιμάζει ο Mark Zuckerberg
19 Μαΐου 2023 23:49
Το Instagram θα κυκλοφορήσει σύντομα το δικό του «Twitter»

Η Meta και πιο συγκεκριμένα το Instagram, σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα εφαρμογή που θα βασίζεται στο κείμενο και θα ανταγωνίζεται το Twitter. Μάλιστα, το νέο αυτό social media αναμένεται να κάνει πολύ σύντομα το ντεμπούτο του, ίσως και μέσα στον Ιούνιο του 2023.

Η εφαρμογή θα είναι ξεχωριστή από το Instagram, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν τους λογαριασμούς τους και να διατηρούν το verification και το όνομά τους. Οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν κείμενα, συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας έως πέντε λεπτών. Η εφαρμογή θα διαθέτει ένα feed όπου οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν like, να απαντούν ή να αναδημοσιεύουν περιεχόμενο.

Η Meta έχει δοκιμάσει το προϊόν με influencers και ορισμένους δημιουργούς περιεχομένου και έχει έρθει σε επαφή με πρακτορεία ταλέντων και διασημότητες για να τους πείσει να δοκιμάσουν την εφαρμογή. Η Meta ελπίζει να προσελκύσει δημόσια πρόσωπα υψηλού προφίλ, όπως αθλητές, ηθοποιούς, παραγωγούς, showrunners και κωμικούς.

Το social media θα είναι επίσης αποκεντρωμένο και θα μπορεί να συνεργαστεί με το Mastodon και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που βασίζεται στο πρωτόκολλο OpenPub. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν με άτομα σε άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν το ίδιο πρωτόκολλο.

Η κίνηση της Meta φυσικά δεν είναι τυχαία και έρχεται σε μια εποχή που το Twitter αλλάζει πολύ, υπό τη νέα ηγεσία του Elon Musk. Η Meta βλέπει προφανώς μια ευκαιρία στο χώρο και ελπίζει να αξιοποιήσει την πρόσβασή της σε δισεκατομμύρια χρήστες, μέσω της οικογένειας εφαρμογών της.

Από την άλλη, η Meta έχει ήδη ένα social media που βασίζεται στο κείμενο, το Facebook, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς θα διαχειριστεί η εταιρία αυτή τη νέα προσθήκη.