Aυτόνομο πλέον το τμήμα γραφικών της AMD

Σημαντική αναδιάρθρωση για την εταιρία
11 Σεπτεμβρίου 2015 17:59
Aυτόνομο πλέον το τμήμα γραφικών της AMD

Μια σημαντική αναδιάρθρωση του τομέα των γραφικών της, ανακοίνωσε η AMD. Έτσι, η εταιρία δημιούργησε το Radeon Technologies Group, υπεύθυνος για το οποίο θα είναι ο Raja Koduri, στον ρόλο του ανώτερου αντιπρόεδρου και διευθύνων αρχιτέκτονα. Ο Raja έχει πλούσιο βιογραφικό έχοντας δουλέψει για την Apple στα πρώτα βήματα των Retina οθονών, αλλά και στις πρώτες HBM κάρτες, όπως η Fury X.

Ο ρόλος του θα είναι να επιβλέπει όλες τις πτυχές των τεχνολογιών των γραφικών της AMD, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις APU, στις αυτόνομες GPUs και σε διάφορα άλλα προϊόντα. Τέλος, ως υπεύθυνος του τμήματος, θα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την CEO της AMD, Lisa Su.

Ουσιαστικά, η AMD επαναφέρει ξανά την δομή της ATI, η οποία αγοράστηκε το 2006 και από τότε λειτουργούσε συνδυαστικά με το τμήμα των CPUs της AMD. Αυτή η αλλαγή ίσως είναι απαραίτητη, μιας και τα τελευταία χρόνια, τα ποσοστά της εταιρία στον χώρο των GPU πέφτουν, με την Nvidia να κατέχει το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς και συγκεκριμένα το 82%.