IBM: Παγώνει τις προσλήψεις επειδή θα αντικαταστήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας με τεχνητή νοημοσύνη

Έφτασε αυτή η εποχή
04 Μαΐου 2023 10:10
IBM: Παγώνει τις προσλήψεις επειδή θα αντικαταστήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας με τεχνητή νοημοσύνη

Ο CEO της IBM, Arvind Krishna, ανακοίνωσε πως ο τεχνολογικός γίγαντας θα παγώσει τις νέες προσλήψεις, καθώς εκτιμά πως θα μπορέσει να αντικαταστήσει 7.800 θέσεις εργασία με τεχνητή νοημοσύνη μέσα στα επόμενα χρόνια. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ανέφερε πως βλέπει το 1/3 των ρόλων στην εταιρία που δεν έρχονται σε επαφή με πελάτες, να αντικαθίστανται από AI μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Το 1/3 των ρόλων που αναφέρει ο Krishna αντιστοιχούν σε 26.000 θέσεις εργασίας και αποτελούν το 1/10 του συνόλου των εργαζομένων της IBM, οι οποίοι φτάνουν τους 260.000 παγκοσμίως.

Οι δηλώσεις του Krishna έρχονται σε μία στιγμή όπου η ταχύτατη ανάπτυξη της AI έχει τη δυναμική για μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. Ορισμένοι αναλυτές φοβούνται πως η AI θα οδηγήσει σύντομα σε μαζικές απολύσεις, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως η ικανότητα αυτής της τεχνολογίας να βελτιώνει την παραγωγικότητα και να συμπληρώνει την ανθρώπινη εργασία, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε νέου είδους βιομηχανίες.