Ανακοινώθηκε το iPad Pro από την Apple

Η πιο δυνατή iOS συσκευή
10 Σεπτεμβρίου 2015 06:57
Ανακοινώθηκε το iPad Pro από την Apple

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε στο event της Apple  το νέο iPad Pro, το οποίο έρχεται με οθόνη 12.9 ιντσών, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη iOS συσκευή. Η Apple αναφέρει πως το πλάτος της οθόνης του iPad Pro είναι ίση με το ύψος του iPad Air. Η ανάλυση της οθόνης ανέρχεται στα 2048x2732, δηλαδή 5,6 εκατομμύρια pixel, περισσότερα από το Retina MacBook Pro. Ο επεξεργαστής είναι το 3rd gen 64bit A9X chip της Apple, το οποίο προσφέρει δύο φορές καλύτερο bandwidth και δύο φορές ταχύτερη εγγραφή δεδομένων, με την Apple να το χαρακτηρίζει ως “Desktop-class performance” και υποστηρίζει Wi-Fi 802.11ac MIMO και LTE στα 150Mbps. Επιπροσθέτως, το A9X chip είναι 1.8 φορές ταχύτερο από τον προκάτοχό του A8X, ενώ στον τομέα των γραφικών έχουμε μια GPU, η οποία είναι επίσης δύο φορές ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά, με την Apple να την χαρακτηρίζει ως “Console-class GPU”.

Η μεγαλύτερη απόδοση του iPad Pro θα επιτρέψει νέες κατηγορίες εφαρμογών για το iPad, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple. Η κάμερα του είναι η iSight στα 8MP και στο home button ενσωματώνει το βελτιωμένο TouchID. Πλέον το iPad Pro έρχεται με 4 ηχεία, τα οποία προσαρμόζουν τον στερεοφωνικό ήχο και τις συχνότητές του ανάλογα με το πως θα το κρατά ο χρήστης. Το πάχος του είναι 6,9 χιλιοστά -σε σύγκριση με τα 6,1 χιλιοστά του iPad Air 2- και το βάρος του 713 gr. Η αυτονομία της μπαταρίας αγγίζει τις 10 ώρες, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple. Ακόμη, το iPad Pro έρχεται με μια έξτρα υποδοχή στη μια πλευρά του, την οποία η Apple την ονομάζει Smart Connecter και στην οποία συνδέεται φυσικό πληκτρολόγιο, ονομαζόμενο ως “Smart Keyboard”. Για πρώτη φόρα στην ιστορία των iPad έχουμε υποστήριξη γραφίδας στην οθόνη, την οποία η Apple την ονομάζει Apple Pencil, το οποίο είναι σχεδιασμένο καθαρά για την οθόνη του iPad Pro.

Έκπληξη μας προκάλεσε η υποστήριξη του Microsoft Office στο iPad Pro, αλλά και υποστήριξη από εφαρμογές σχετικά με την υγεία. Η εταιρία του Κουπερτίνο αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα Space gray, Gold και Silver και ότι οι τιμές θα κυμαίνονται στα $799 για το 32GB Wi-Fi μοντέλο, στα $949 για το 128GB Wi-Fi μοντέλο και στα $1079 για το 128GB Wi-Fi+Cellular μοντέλο. Το Apple Pencil κοστίζει 99$ και το πληκτρολόγιο 169$ και θα είναι όλα διαθέσιμα το Νοέμβριο.

Κλείνοντας, η Apple ανακοίνωσε ότι το combo πακέτο, δηλαδή το iPad Pro 128GB Wi-Fi+Cellular μαζί με τα Apple Pencil και Smart Keyboard, θα κοστίζει 1,347$. Οι τιμές των iPad mini 2, iPad mini 4, iPad Air και iPad Air 2 θα κυμανθούν από 269$, 399$, 399$ και 499$ αντίστοιχα, με το νέο iPad mini 4 να αποτελεί μια μικρότερη έκδοση του iPad Air 2.