Εφαρμογή για ενηλίκους εκβιάζει τους χρήστες της 

Αφού τους φωτογραφήσει

Εφαρμογή για ενηλίκους εκβιάζει τους χρήστες της

Μια εφαρμογή ενηλίκων στο Android, το Adult Player, υπόσχεται να είναι ο video player για πορνογραφικό περιεχόμενο. Αντί αυτού, μόλις οι χρήστες ανοίξουν την εφαρμογή, φωτογραφίζονται με την εμπρόσθια κάμερα και έπειτα λαμβάνουν ένα εκβιαστικό μήνυμα που απαιτεί $500.

Το software μάλιστα κλειδώνει τη συσκευή, ώστε το μόνο που μπορεί να δει ο χρήστης είναι το μήνυμα, το οποίο έχει το σήμα του FBI και έναν πλαστό αριθμό υπόθεσης, ενημερώνοντας τους για το πρόστιμο. Το μήνυμα επιμένει έστω κι αν επανεκκινήσετε τη συσκευή, ενώ ο μόνος τρόπος που μπορεί να απεγκατασταθεί, είναι να εκκινήσει ο χρήστης σε safe mode, να άρει τα διαχειριστικά δικαιώματα της εφαρμογής και έπειτα να την απεγκαταστήσει.

Η εφαρμογή δεν υπάρχει στο επίσημο Google Play, αλλά σε άλλα ανεπίσημα stores και οι εταιρίες ασφαλείας προτείνουν το κατέβασμα των εφαρμογών μόνο από αξιόπιστες πηγές.

1 comment(s)