Τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε την αλήθεια για την πιο διάσημη θέαση Μεγαλοπόδαρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία καταγραφή από το 1967
16 Απριλίου 2023 12:22
Τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε την αλήθεια για την πιο διάσημη θέαση Μεγαλοπόδαρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το φιλμ Patterson-Gimlin είναι η πιο περιβόητη καταγραφή Μεγαλοπόδαρου, δίνοντας τροφή σε θεωρίες συνομωσίας για δεκαετίες. Γυρίστηκε το 1967 και δείχνει το μυθικό πλάσμα να περπατά μέσα στον εθνικό δρυμό Six Rivers της California των ΗΠΑ. Το υλικό έχει απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα ως φάρσα, ωστόσο αρκετοί ενθουσιώδεις ερευνητές συνέχισαν να ερευνούν το μυστήριο.

Τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να βάλει ένα οριστικό τέλος στο μύθο. Ερευνητές χρησιμοποίησαν AI για να σταθεροποιήσουν και να “καθαρίσουν” το video, αποκαλύπτοντας πως τελικά πρόκειται για έναν άνθρωπο με στολή γορίλα. To tweet του ερευνητή έχει συγκεντρώσει 1.6 εκατομμύρια προβολές. Πολλοί δήλωσαν απογοητευμένοι με την εξέλιξη στα σχόλια, ενώ άλλοι εντυπωσιάστηκαν από την ικανότητα της AI να βελτιώνει εικόνες.

Πολλοί πρόσεξαν στα πιο καθαρά πλέον πλάνα πως το κεφάλι του Μεγαλοπόδαρου είναι στην πραγματικότητα μία κουκούλα με εγκοπή για τα μάτια, για να βλέπει μπροστά του αυτός που τη φοράει, ενώ άλλοι πρόσεξαν την τσάκιση του υφάσματος στα πόδια καθώς περπατά.