Η Google αποκάλυψε το ποσοστό του Android 13 μετά από καιρό

Είναι στην κυκλοφορία εδώ και 8 μήνες
14 Απριλίου 2023 10:12
Η Google αποκάλυψε το ποσοστό του Android 13 μετά από καιρό

Παλαιότερα η Google έδινε στη δημοσιότητα τα στατιστικά των εκδόσεων του Android κάθε μήνα, αλλά πλέον η εταιρία δεν είναι τόσο διαφανής για τη χρήση του λογισμικού της. Σημαντικό ρόλο για αυτήν την απόφαση σίγουρα θα είχε και ο κατακερματισμός του Android σε σχέση με το λογισμικό της Apple.

Τώρα, για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο, η Google πρόσφερε νέες πληροφορίες για την κατάσταση των εκδόσεων του Android μέσω του Android Studio.

Ιανουάριος 2023

Σε σχέση λοιπόν με τον Ιανουάριο (5%), το μερίδιο του Android 13 φαίνεται να έχει υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας το 12.1%. Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί πως το Android 13 κυκλοφορεί εδώ και 8 μήνες.

Παρόλα αυτά, τα πάει καλύτερα από το Android 12, το οποίο χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να φτάσει το 13%. Σε αυτό βοήθησε και η γρήγορη διάθεση των αναβαθμίσεων τόσο από τη Samsung, όσο και από κινεζικές εταιρίες.

Απρίλιος 2023

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο όμως από το γράφημα, είναι πως η κυρίαρχη έκδοση του Android παραμένει το Android 11 του 2020, δυόμιση χρόνια περίπου μετά την κυκλοφορία του, με μερίδιο αγοράς 23.5%.