Το VLC Media Player πρόσθεσε μόλις μια προηγμένη AI τεχνολογία

Στα συστήματα με Nvidia κάρτα γραφικών
13 Απριλίου 2023 11:13
Το VLC Media Player πρόσθεσε μόλις μια προηγμένη AI τεχνολογία

Το Video Lan Organization, σε συνεργασία με την NVIDIA, ανακοίνωσε πως το πασίγνωστο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο VLC Media Player θα μπορεί πλέον να αναβαθμίζει αυτόματα τα θολά βίντεο χαμηλής ανάλυσης, χρησιμοποιώντας σε πραγματικό χρόνο το RTX Video Super Resolution.

Πρόκειται για μια προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της NVIDIA που πρόσφατα ενσωματώθηκε και στον Google Chrome. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι για να την αξιοποιήσετε θα πρέπει να έχετε κάποια RTX κάρτα γραφικών της εταιρίας. Το χαρακτηριστικό θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από το NVIDIA Control Panel, με τους χρήστες να έχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα μεταξύ των οποίων θα μπορούν να επιλέξουν. Το τέταρτο επίπεδο θα προσφέρει την πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση στην ποιότητα, αλλά προφανώς θα είναι πιο απαιτητικό για την κάρτα γραφικών.

Πως ακριβώς δουλεύει το RTX Video Super Resolution; Το χαρακτηριστικό λειτουργεί παρόμοια με το Deep Learning Super Sampling (DLSS) και έτσι δεν κάνει απλά upscale. Αντιθέτως, αναβαθμίζει τα βίντεο, μειώνοντας τα artifacts που μπορεί να υπάρχουν και βελτιώνοντας την ευκρίνεια. Η τεχνολογία μπορεί να αναβαθμίσει από 360p έως και 1440p βίντεο σε 4K, υποστηρίζοντας framerates μέχρι και 144Hz.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσα από το συγκριτικό βίντεο που ακολουθεί.

Για την ιστορία, η ανακοίνωση συνόδευσε την αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας κάρτας γραφικών RTX 4070, για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.