Και η Apple στο χορό των απολύσεων

Άγνωστος ακόμα ο αριθμός
05 Απριλίου 2023 09:00
Και η Apple στο χορό των απολύσεων

Η Apple ήταν από τους ελάχιστους τεχνολογικούς κολοσσούς που δεν είχαν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, αλλά αυτό σύντομα πρόκειται να αλλάξει. Να θυμίσουμε πως από τα τέλη του 2022, η Google έχει προχωρήσει σε 12.000 απολύσεις, η Amazon σε 27.000, η Meta σε 21.000 και η Microsoft σε 10.000.

Τα ρεπορτάζ των Bloomberg και Business Insider αναφέρουν πως και η Apple θα προχωρήσει σε απολύσεις στον τομέα των πωλήσεων, χωρίς να γίνεται γνωστός ο ακριβής αριθμός. Το μόνο που αναφέρεται είναι πως θα είναι “μάλλον πολύ μικρός” σε σχέση με τους υπόλοιπους κολοσσούς.

Μόλις ειδοποιηθούν οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται, θα έχουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να κάνουν αιτήσεις για να απορροφηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρίας. Σε αυτούς που δε θα μπορέσουν να μείνουν στην εταιρία, η Apple θα προσφέρει ως αποζημίωση το μισθό τεσσάρων μηνών.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Φεβρουάριο, ο Tim Cook είχε δηλώσει στη Wall Street Journal πως οι απολύσεις προσωπικού θα είναι η τελευταία επιλογή για την εταιρία. Έκτοτε έχουν αναφερθεί κενά σε ορισμένες θέσεις, μείωση ρυθμού προσλήψεων, καθυστέρηση στην καταβολή bonus, μείωση του budget ταξιδίων, αναβολές project και άλλα.