Τύπος έφτιαξε ρολόι με ενσωματωμένο το ChatGPT για να ξέρει παντού τι να πει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και είναι το πρώτο στον κόσμο με την προηγμένη AI
16 Μαρτίου 2023 09:46
Τύπος έφτιαξε ρολόι με ενσωματωμένο το ChatGPT για να ξέρει παντού τι να πει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Δεκέμβριο του 2022 έχουν ακουστεί τόσα για την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT, σε βαθμό που μέχρι και το South Park αποφάσισε να τρολλάρει, με ένα επεισόδιο που δείχνει το chatbot να χρησιμοποιείται για να παίρνουν τα παιδιά άμεσες απαντήσεις για το πώς να φλερτάρουν. Τώρα, το YouTube κανάλι MayLabs έκανε αυτό το όραμα κατά κάποιον τρόπο πραγματικότητα, φτιάχνοντας ένα smartwatch που επιτρέπει να έχετε πάντα και παντού μαζί σας την AI!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ρολόι μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις που κάνει με φωνητικές εντολές ο χρήστης, δίνοντας σύντομες απαντήσεις που παράγονται με την τεχνολογία της OpenAI. Πρακτικά είναι κάτι σαν τη Siri των Apple Watch, μόνο με εξαιρετικά πιο προηγμένες δυνατότητες.

Το όλο DIY project βασίζεται σε ένα Raspberry Pi 4B, το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στη ζώνη του χρήστη, μαζί με μια μπαταρία. Από εκεί, ένα καλώδιο περνάει μέσα από το μανίκι της μπλούζας και καταλήγει στην οθόνη που είναι στερεωμένη στον καρπό με ένα 3D-printed πλαίσιο, το οποίο παίρνει δύο Apple Watch λουράκια. Προφανώς δεν είναι και η πιο κομψή λύση, αφού το όλο hardware είναι αρκετά ογκώδες και υπάρχουν πολλαπλά καλώδια, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για δημιουργία ενός YouTuber και όχι για κάποιο εμπορικό προϊόν εταιρίας.

Στο μπροστά μέρος υπάρχουν τρία κουμπιά για τον έλεγχο της συσκευής, ωστόσο το μαγικό κουμπί είναι αυτό του ChatGPT. Συγκεκριμένα, όταν το πατά ο χρήστης, ανάβει το ενδεικτικό LED λαμπάκι που δείχνει ότι το μικρόφωνο «ακούει» και έπειτα οι φωνητικές εντολές του μεταφέρονται στο API του ChatGPT. Μάλιστα, το smartwatch δεν περιορίζεται στην μικρή του οθόνη για τις απαντήσεις. Αντιθέτως, αν ο χρήστης έχει Bluetooth ακουστικά, μπορεί να ακούει κατευθείαν τις απαντήσεις της AI στο αυτί του.

Για περισσότερα, μπορείτε να δείτε το βίντεο του καναλιού μέσα από τον player που ακολουθεί.