Η Meta ετοιμάζει νέα εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το Twitter

Θα μοιάζει με το Mastodon
11 Μαρτίου 2023 20:22
Η Meta ετοιμάζει νέα εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το Twitter

Η Meta εξετάζει σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνίζεται το Twitter στη θέση της ψηφιακής "πλατείας της πόλης".

Εξερευνούμε ένα νέο ξεχωριστό αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για διαμοιρασμό νέων μέσω κειμένου. Θεωρούμε πως υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί περιεχομένου και τα δημόσια πρόσωπα θα μπορούν να μοιράζονται νέα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους. – Εκπρόσωπος Meta

Η εφαρμογή της Meta θα βασίζεται σε ένα παρόμοιο πλαίσιο με αυτό του Mastodon, μία εναλλακτική του Twitter που ξεκίνησε το 2016. Η Meta ελπίζει να εκμεταλλευτεί την τωρινή σύγχυση που επικρατεί στην εταιρία του Elon Musk - ειδικά μετά τις μαζικές απολύσεις - για να αποκομίσει ένα μερίδιο των χρηστών του Twitter.

Τα σχέδια της Meta μάλιστα, έρχονται σε μία χρονική στιγμή όπου η μεγαλύτερη πλατφόρμα της, το Facebook, δυσκολεύεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νεαρότερων ηλικιών, ενώ οι τεράστιες επενδύσεις της στο metaverse δεν έχουν αποδώσει ακόμα. Το Instagram δέχεται έντονη πίεση από τον ανταγωνισμό, καθώς μεγάλοι δημιουργοί περιεχομένου ή influencers το εγκαταλείπουν για χάρη του TikTok.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία και την κυκλοφορία της νέας εφαρμογής. Αναλυτές του χώρου όμως δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι.

Η ιστορία της Meta λέει πως είναι πολύ καλύτεροι στο να αγοράζουν εταιρίες παρά στις καινοτομίες ή στην ανάπτυξη εφαρμογών. Όσον αφορά την αντιγραφή του Twitter, πρόκειται για αμυντική κίνηση. Απλά προσπαθούν τα πάντα. Τουλάχιστον με ένα mini blogging site στα πρότυπα του Twitter, μπορούν να περιμένουν να αρχίσουν να βγάζουν λεφτά πολύ πιο γρήγορα από την επένδυσή τους στο metaverse. – Thomas Hayes, Πρόεδρος Great Hill Capital