Reels: Τα σύντομα βίντεο του Facebook γίνονται μεγαλύτερα σε διάρκεια

Ενώ η Meta φέρνει και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά
06 Μαρτίου 2023 16:26
Reels: Τα σύντομα βίντεο του Facebook γίνονται μεγαλύτερα σε διάρκεια

Τον περασμένο Ιούλιο, η Meta έκανε αλλαγές στα Instagram Reels, αυξάνοντας τη μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια στα 90 δευτερόλεπτα. Τώρα, η εταιρία θα κάνει το ίδιο και για τα σύντομα βίντεο του Facebook, τα οποία ομοίως ονομάζονται Reels.

Αναλυτικότερα, η Meta ανακοίνωσε διάφορες αλλαγές, αλλά και ορισμένα καινούργια χαρακτηριστικά για τα Reels, τα οποία φαίνεται πως θεωρεί μια πολύ σημαντική πτυχή των πλατφορμών της. Η αλλαγή της διάρκειας είναι ίσως η μεγαλύτερη από τις αλλαγές αυτές, αφού όπως και στο Instagram, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αναρτούν βίντεο 90 δευτερολέπτων και στο Facebook.

Συνεχίζοντας, τα Reels του Facebook θα αποκτήσουν και μια λειτουργία που υπάρχει εδώ και καιρό στα Instagram και TikTok. Ο λόγος γίνεται για τη δυνατότητα συγχρονισμού ενός clip με ένα τραγούδι. Η εταιρία ονομάζει τη δυνατότητα ‘Grooves’, επισημαίνοντας ότι έχει ετοιμάσει μια "οπτική τεχνολογία ρυθμού" που συγχρονίζει και ευθυγραμμίζει αυτόματα την κίνηση με τον ρυθμό του κομματιού.

Κλείνοντας, το Facebook θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα Reels από αναμνήσεις τους, δηλαδή από παλιότερες δημοσιεύσεις τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ θα προστεθεί και η δυνατότητα εκμετάλλευσης έτοιμων templates που είναι trending.

Ακολουθεί το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση της εταιρίας.