Ο The Weeknd γράφει ιστορία στο Spotify και έσπασε ένα κολοσσιαίο ρεκόρ

Αυτό είναι το Top 10 της streaming υπηρεσίας
28 Φεβρουαρίου 2023 23:18
Ο The Weeknd γράφει ιστορία στο Spotify και έσπασε ένα κολοσσιαίο ρεκόρ

Ο The Weeknd είναι και επίσημα ο βασιλιάς του Spotify, καταφέρνοντας να σπάσει ένα κολοσσιαίο ρεκόρ της streaming πλατφόρμας. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Καναδός τραγουδιστής είναι ο πρώτος που ξεπερνά το τεράστιο ορόσημο των 100 εκατομμύρια ακροατών μέσα σε ένα μήνα.

Το επίτευγμα σημειώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Spotify μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, λέγοντας:

Είναι επίσημο: Στις 27 Φεβρουαρίου, ο The Weeknd έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία του Spotify που έφτασε τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ο The Weeknd δεν είναι απλά πρώτος, αλλά μάλιστα κατέχει το θρόνο και με μεγάλη διαφορά. Αναλυτικότερα, τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, η Miley Cyrus που βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχει 82 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές, ενώ η Taylor Swift έρχεται τρίτη με 80 εκατομμύρια.

Εν μέρει το επίτευγμα του καλλιτέχνη μπορεί να αποδοθεί στην κυκλοφορία του remix του “Die For You” που τραγουδά μαζί με την Ariana Grande, το οποίο βρίσκεται στη θέση 7 της Hot 100 λίστας του Billboard, όντας ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια που παίζουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Φυσικά, ο The Weeknd έχει και ένα μεγάλο ρεπερτόριο παλιότερων επιτυχιών. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ τα τελευταία 10 χρόνια, με πρώτο το "Kiss Land" του 2013 και τελευταίο το "Dawn FM" του 2022, το οποίο ήταν και το πιο πολυβραβευμένο από τους κριτικούς μέχρι σήμερα.

Για την ιστορία, παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη λίστα με τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες του Spotify, όπως αυτή διαμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα στατιστικά.

Οι δέκα καλλιτέχνες με τους περισσότερους μηνιαίους ακροατές στο Spotify για τον Φεβρουάριο του 2023:

  1. The Weeknd - 91 εκατομμύρια
  2. Miley Cyrus - 00 εκατομμύρια
  3. Taylor Swift - 31 εκατομμύρια
  4. Rihanna - 64 εκατομμύρια
  5. Shakira - 63 εκατομμύρια
  6. Ed Sheeran - 43 εκατομμύρια
  7. Sam Smith - 80 εκατομμύρια
  8. David Guetta - 71.46 εκατομμύρια
  9. SZA - 69.26 εκατομμύρια
  10. Drake - 68.62 εκατομμύρια
Tags: