Η Nokia αλλάζει το εμβληματικό της λογότυπο - Δείτε το καινούργιο (ΦΩΤΟ)

Ξεχάστε το κλασικό “Connecting People“
26 Φεβρουαρίου 2023 23:26
Η Nokia αλλάζει το εμβληματικό της λογότυπο - Δείτε το καινούργιο (ΦΩΤΟ)

Ξεχάστε το εμβληματικό λογότυπο της Nokia και το εμβληματικό "connecting people" που συνόδευε εδώ και δεκαετίες το brand της. 

Μετά από 60 χρόνια και για πρώτη φορά στην ιστορία του ο -άλλοτε- φινλανδικός κολοσσός αλλάζει το λογότυπό του, όπως ανακοίνωσε εν μέσω του Mobile World Congress 2023, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. 

Και πρόκειται για μια ολική αλλαγή στην εμφάνιση του logo καθώς φεύγει η εμβληματική γραμματοσειρά και το ανοιχτό μπλε που το χαρακτήριζε. Πλέον υιοθετεί ένα νέο λογότυπο που σκοπεύει να αναδείξει ένα πιο μοντέρνο και ψηφιακό χαρακτήρα, καθώς και την αλλαγή στην στρατηγική της. 

"Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, εξακολουθούμε να είμαστε μια επιτυχημένη μάρκα κινητών τηλεφώνων, αλλά δεν είναι αυτό που είναι η Nokia", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark στο Bloomberg. "Θέλουμε να λανσάρουμε μια νέα μάρκα που εστιάζει πολύ στα δίκτυα και τη βιομηχανική ψηφιοποίηση, η οποία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα παλαιά κινητά τηλέφωνα".

Αυτό αποτελείται από πέντε διαφορετικά σχήματα που σχηματίζουν τη λέξη NOKIA, ενώ ανάλογα με την περίσταση θα χρησιμοποιούνται διαφορετικά χρώματα και όχι μόνο το κλασικό μπλε χρώματα. 

Προς το παρόν όμως δεν είναι ξεκάθαρο εάν το νέο λογότυπο χρησιμοποιηθεί και από την HMD Global, την εταιρία που κατασκευάζει τα smartphones της Nokia από το 2016. 

Δείτε το νέο logo της Nokia: 

Tags: